VIDEO - Românii au talent: Valceanul Mihai Țigaret, pianistul de 13 ani, a luat al șaselea Golden Buzz

sâmbătă, 7 martie 2020

La doar 13 ani, Mihai Țigaret este un pianist foarte talentat. Vineri seara, la Românii au talent, Mihai a convins-o pe Andra că merită Golden Buzz. A fost al șaselea Golden Buzz din acest sezon.

Din Vâlcea, Mihai Țigaret este văzut ca unul dintre copiii minune ai muzicii simfonice, iar în presă a fost numit „micuțul Clayderman”. Are doar 13 ani. Se visează un mare pianist, un vis pe care îl are din momentul în care a început să cânte la pian. Adoră să comunice nu doar prin muzică, Mihai fiind și vorbăreț. Deschis și mereu cu zâmbetul pe buze, îi place la nebunie să fie pe scenă - noteaza libertatea.ro. Dacă s-ar putea, ar vrea să fie primul în tot ce face. Potrivit Pro TV, Mihai este elev al Școlii Gimnaziale WALDORF, structură a Liceului Tehnologic Forestier din Râmnicu Vâlcea. Este și elev al profesoarei Mihaela Manafu de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea, dar ia, de doi ani, și cursuri cu un profesor universitar de muzică din București.

La vârsta de nouă ani, pentru că îi plăcea muzica, Mihai a încercat să cânte pe o pianină de jucărie. După puțin timp a contactat un profesor de pian pentru a învăța pianul în stil profesionist.

Premiat de nenumărate ori, Mihai a avut un recital de pian solo la Filarmonica „Ion Dumitrescu" din Râmnicu Vâlcea. În martie 2019 a câștigat premiul I la Festivalul-Concurs Pro Piano desfăşurat în Sibiu, la care a interpretat „Rapsodia Ungară", o piesă celebră şi dificilă chiar şi pentru profesionişti. În iunie, a participat la concursul de pian Musica Mundi din București, unde a câștigat marele premiu - relateaza dcnews.ro

Mihai se pregătește să dea examen la Colegiul Național Dinu Lipatti din Capitală.

În urma dialogului cu el, Florin Călinescu s-a declarat învins și s-a ridicat să plece acasă, iar Andra a apăsat cel de-al șaselea Golden Buzz al sezonului: „Te ador, efectiv!".

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe