|sâmbătă, decembrie 3, 2022
  • Follow Us!

VÂLCENII CARE NU STAU ÎN CASĂ PRIMESC AMENZI 

f_350_200_16777215_00_images_banner1_coronavirus_politie_1

Print

 

ACȚIUNE ÎN MUNICIPIUL RÂMNICU VÂLCEA

La data de 23 martie a.c., începând cu ora 22:00, echipaje mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat o acțiune pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, ce a avut ca principal scop măsurile dispuse prin Ordonanța Militară nr.2 din 21.03.2020.

Ca urmare a acțiunii au fost oprite în trafic 68 de autovehicule și legitimate 78 de persoane și au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea dispozițiilor art.5, alin.1, din Ordonanța Militară nr.2 din 21.03.2020.

De luni seara, în intervalul orar 22.00 – 06.00, persoanele pot circula în afara locuinței doar dacă:

se deplasează în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
• au nevoie de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
• au nevoie de asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; pentru îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
• deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Aceste motive trebuie trecute într-o declarație pe proprie răspundere / adeverința eliberată de angajator, după caz.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Nerespectarea prevederilor legale menționate se sancționează cu amendă între 100 și 5000 de lei pentru persoane fizice și între 1000 de lei și 70.000 de lei pentru persoane juridice.

Aceste sancțiuni sunt valabile și pentru cei care circulă în afara locuinței/gospodăriei în grup mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună și fără a respecta măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19.

Leave a Response