|vineri, decembrie 9, 2022
  • Follow Us!

Valcenii aflati în izolare si in carantină nu prezintă până în acest moment simptome COVID-19 

85d6f56230ef0f0550

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

 

INFORMARE DE PRESĂ

 

La data de 31 martie 2020, la nivelul județului Vâlcea sunt 296 persoane în carantină instituționalizată și 1570 persoane în autoizolare și monitorizare la domiciliu.

Persoanele aflate în izolare la domiciliu și cele aflate în centrele de carantină nu prezintă până în acest moment simptome respiratorii compatibile cu infecția COVID-19.

Dorim să menționăm că medicii de familie trebuie să-și achiziționeze atât echipament de protecție cât și produse biocide în vederea acordării asistenței medicale primare  pacienților.

De asemenea, în vederea combaterii și răspândirii noului coronavirus dar și pentru  descurajarea faptelor de natură contravențională înregistrate în acest context, echipaje mixte de jandarmi, polițiști și polițiști locali au continuat verificările atât în rândul persoanelor fizice cât și a agenților economici din județ.

Astfel, în tot județul Vâlcea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 2.335 de persoane,  din 1005 locații, în urma acestor verificări patru persoane fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități de a nu părăsi locuința, valoarea acestor sancțiuni ridicându-se la 7.100  lei.

Au mai fost aplicate 139 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 270.000 de lei, pentru încălcarea art.5 din Ordonanța Militară nr. 3/2020, privind circulația persoanelor, precum și 13 sancțiuni pentru fapte de natură economică, cu o valoare de 40.000 de lei.

Totodată, în ultimele 24 de ore, jandarmii vâlceni au executat 12 misiuni de transport în care au fost însoțite un număr de 61 autovehicule.

Reamintim că, începând cu data de 30 martie a.c., persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor răspunde penal conform legii. Totodată, persoanele care nu respectă condițiile izolării și sunt identificate în afara spațiului de izolare, vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor fi sancționate contravențional, dacă fapta nu constituie infracțiune.

Leave a Response