Sparle si soparle, 30.03.2020

duminică, 29 martie 2020
  • Gest de mare clasă al PSD Vâlcea și al președintelui Constantin Rădulescu: după decesul consilierului județean Ioan Comșa și revocarea acestuia din funcție, cum era firesc și legal, social-democrații nu au mai numit nici un alt consilier din lista de supleanți ai PSD, astfel că grupul politic va funcționa cu un ales în minus timp de 3-4 luni, până la alegerile locale. Măsura subliniază faptul că președintele Costi Rădulescu are în prim plan lupta cu nemilosul coronavirus, decât să stea de calcule politice mărunte, cum sunt cei din PNL Vâlcea, în frunte cu deputatul „virusolog” Cristian Buican.

 

  • Din declarația de avere a „prefectului” Mircea Nadolu, aflăm că sus-numitul a câștigat anul trecut din pensii suma totală de circa 400 milioane de lei vechi, plus 21 milioane de lei vechi de la Prefectura Vâlcea, doar din luna decembrie 2019, cînd a fost numit șef al Cancelariei. Mircea Nadolu nu are bani în conturi, plasamente financiare, datorii la bănci, tablouri sau bijuterii, însă deține trei mașini (Land Rover, Dacia Logan și Volkswagen Polo), o casă și un teren în comuna Malaia, plus un apartament în Râmnicu Vâlcea.

 

  • Primarul comunei Cernișoara, Mihai Ionescu, a „călcat pe bec” de mai multe ori, potrivit constatărilor Curții de Conturi. Concret, la lucrarea de reparații curente „Refacere drumuri locale afectate de calamități în luna iunie 2018”, au fost efectuate plăți mai mari față de lucrările executate și recepționate de către reprezentanții primăriei. La obiectivul de investiții „Reabilitare fațadă și împrejmuire sediu primărie”, au fost efectuate plăți pentru lucrări neexecutate, în sumă de 40 milioane de lei vechi. Nu s-a efectuat, odată la 3 ani, reevaluarea activelor fixe corporale de natura construcțiilor, terenurilor și amenajărilor de terenuri aflate în patrimoniul propriu. Primarul Mihai Ionescu a plătit o amendă contravențională pentru nedepunerea în termen a declarației privind obligația datorată la Fondul pentru mediu aferentă anului 2017, fără a se recupera de la persoanele vinovate contravaloarea acesteia. Pentru serviciile de deszăpezire pe străzile din localitatea Cernișoara, prestate în luna decembrie 2017, a fost efectuată o plată ilegală urmare nerespectării clauzelor contractuale privind articolele din oferta tehnic-financiară a prestatorului de servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe