Sparle si soparle, 05.03.2020

miercuri, 4 martie 2020
  • Din declarația de avere a „noului” consilier județean liberal Gheorghe Vieru, reiese faptul că acesta a câștigat anul trecut din pensii suma de peste 400 milioane de lei vechi, plus alte zeci de milioane de lei vechi din activități agricole. A avut și de unde lua respectivele fonduri din agricultură pentru că „pensionarul” Vieru deține 17.000 mp de terenuri în Drăgășani, plus două terenuri în suprafață totală de 10.000 mp în comuna Verguleasa, din județul Olt. La capitolul bunuri imobile, Gigi Vieru a mai menționat o casă de locuit în Drăgășani, cumpărată în anul 2001 și o garsonieră în Sibiu, achiziționată în 2018. Celălalt nou consilier județean PNL, Remus Petrescu, este și mai „sărac” cu toate că deține calitatea de administrator la SC Modarem SRL: anul trecut nu a... încasat nici un leu, nu are plasamente financiare, bani la bănci, bijuterii, mașini sau tablouri, ci doar un „amărât” de teren și o casă de locuit, ambele în municipiul Râmnicu Vâlcea.

 

  • „Jucătorul nr. 1 la păcănele” din localitatea Berbești, Vintilă Chelcea, se poate „lăuda” cu un buget local pe 2020 echivalent cu cel al unei comune limitrofe din județul Vâlcea, nicidecum al unui oraș care aspiră la dezvoltare și progres. Concret, bugetul local din Berbești are un nivel de numai 9,8 milioane de lei, mult mai mic comparativ cu bugetele din Tomșani (de 14,1 milioane de lei) și Nicolae Bălcescu (de 15,3 milioane de lei), ca să dăm numai câteva exemple. Repetăm, Berbeștiul este încadrat la categoria ORAȘ, pe când celelalte localități sunt comune, deci au mai puține posibilități de a colecta venituri proprii. Un alt exemplu: Primăria Horezu are un buget de 5 ori mai mare decât cel din Berbești, deși au un număr de locuitori asemănător. Colac peste pupăză, primarul din Berbești a alocat din bugetul local doar suma de 1,87 milioane de lei... pentru investiții, restul pentru salariile și funcționarea aparatului propriu.

 

  • Zilele trecute, Prefectura Vâlcea și Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară au organizat o conferință de presă pentru prezentarea programului cu finanțare europenă de cadastrare integrală și gratuită a mai multor localități din România. Din județul Vâlcea, în aceast program, sunt incluse șase comune: Câineni, Perișani, Racovița, Vaideeni, Berislăvești și Bujoreni, pentru primele trei localități, prinse și în culoarul pentru viitoare autostradă Sibiu-Pitești, fiind deja desemnat executantul, astfel că procedurile de intabulare a terenurilor din aceste zone vor fi demarate de săptămâna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe