Sparle si soparle, 02.03.2020

luni, 2 martie 2020
  • Din temuta Direcție Națională Anticorupție (de pe vremea fostei șefe Laura Codruța Kovesi), instituția s-a transformat în ultima perioadă într-un blând „mielușel”, trezindu-se din „somnolență” abia zilele trecute, cu Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății. La nivelul județului Vâlcea, situația este și mai tragică: ultimul dosar instrumentat de DNA a fost... în iunie 2019, când primarul din Crețeni, Ion Spârleanu, a fost trimis în judecată pentru o „găinărie” cu fonduri europene. Penultimul caz al procurorilor DNA datează din noiembrie 2018, cel al vâlcencei Iuliana Georgiana Stoian (acuzată de „infracțiunea de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Comunității Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată”), dar care a fost recent achitată de Curtea de Apel Pitești. Atât și nimic mai mult! Să ne aducem aminte că în urmă cu 5-6 ani, DNA avea și câte două dosare pe lună cu inculpați din Vâlcea, cu ținte predilecte Dorin Dobrișan (ajuns acum o „umbră”) și Gheorghe Deaconeasa, fostul șef al Ocolului Silvic Voineasa.

 

  • În cadrul unei conferințe de presă, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a adus o veste bună: a fost dat drumul la sistemul de canalizare în zonele Goranu, Căzănești și Copăcelu. Lucrările au durat mai mulți ani, după ce s-a remediat sistemul de canalizare din Goranu, executat cu multe greșeli pe vremea foștilor edili-șefi. „Felicit societatea Apavil pentru modul profesionist în care a lucrat și pentru că a terminat la timp investiția. Spre exemplu, numai în Goranu este vorba de peste 7 km de rețele de canalizare care au fost puse în funcțiune zilele trecute”, a spus primarul Mircia Gutău.

 

  • Prin Decizia nr. 5/20 februarie 2020, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a hotărât încetarea administrării acordate prin licenţa nr. 21.917/2019 de dare în administrare pentru explorarea resurselor de apă geotermală în perimetrul Călimăneşti Sud, judeţul Vâlcea, încheiată între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Primăria Călimăneşti, aprobată prin ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 252/2019 privind aprobarea unor licenţe de dare în administrare pentru explorare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe