|sâmbătă, decembrie 3, 2022
  • Follow Us!

Lovitură pentru PNL Valcea: ANI cere încetarea mandatului senatorului Romulus Bulacu 

buican-bulacu

Agenția Naționale de Integritate (ANI) a solicitat Senatului încetarea mandatului de senator al lui Romulus Bulacu (PNL), ca urmare a rămânerii definitive, la data de 6 decembrie 2019, a raportului de evaluare prin care s-a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor.

Comisia Juridică a Senatului urmează să redacteze un raport.

Pe 28 aprilie 2016, Agenţia Naţională de Intgritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate a lui Romulus Bulacu, la data respectivă consilier judeţean, şi ulterior vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea.

Potrivit raportului ANI, ,,vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Romulus Bulacu, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean, au fost încheiate contracte comerciale de furnizare produse între S.C. MINET S.A. (societatea comercială la care persoana evaluată deţine calitatea de asociat) şi Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea (în valoare de 1.365,98 lei) şi respectiv, între S.C. MINET CONF S.R.L. (societatea comercială la care persoana evaluată deţine calitatea de asociat) şi Spitalul de Pneumoftiziologie «Constantin Anastasatu» Mihăeşti (în valoare de 2.685,84 lei). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se mai arată în raportul citat. Atât RAJDP, cât şi Spitalul din Mihăeşti se aflau în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea.

La data constatării situaţiei de incompatibilitate, Bulacu afirma că nu a avut cunoştinţă de aceste contracte, pentru care i-a făcut responsabili pe angajaţii celor două firme la care era asociat.

Leave a Response