Iată 3 secrete pentru a obține promovarea mult dorită

miercuri, 18 martie 2020

 

Dacă ai petrecut deja ceva vreme la jobul pe care îl deții și îți place compania la care lucrezi, e posibil să îți dorești să promovezi pe un post mai bun. Mulți angajați se tem să ceară în mod direct acest lucru, de teama de a nu-și sabota actuala poziție sau de a fi refuzați. Până să faci pasul cel mare, uite ce poți pune în aplicare cu ușurință pentru a fi sigur/ă de reușită.

Iată 3 secrete pentru a obține promovarea pe care ți-o dorești:

  1. Prima și cea mai ușoară schimbare pe care o poți face este să-ți modifici stilul vestimentar. Dacă lucrezi pe o poziție entry-level sau ți se permite să vii într-o ținută foarte relaxată, acum este un moment bun să evoluezi din acest punct de vedere. Hainele pe care le purtăm transmit celor din jur mesaje foarte clare legate de noi și de intențiile noastre. Printr-un outfit mai serios, vei da dovadă că te-ai maturizat profesional și că ești pregătit pentru responsabilități mai mari. Alege-ți un costum office sau comandă pantofi de damă online și renunță la teniși și tricouri. Șeful tău te va privi altfel și va înțelege că se poate baza pe tine pentru sarcini mai importante. Chiar dacă alegi să faci această schimbare, nu-ți imagina că va trebui să porți lucruri plictisitoare. Astăzi, ai o mulțime de variante la îndemână pentru a-ți crea un look original, potrivit personalității tale și care să-ți aducă succes profesional.
  2. Vino cu idei noi. Dacă vrei să dovedești că ai inițiativă, atunci fă-ți auzite ideile la locul de muncă, fie că e vorba de îmbunătățirea modului de lucru, propuneri de team building sau sugestii care pot face mai ușoară viața echipei la birou. Toate acestea vor fi apreciate și vor fi dovezi ale valorii tale profesionale. Un angajat care se implică în acest proces are șanse mai mari să fie luat în considerare spre deosebire de unul care se ocupă doar de strictul necesar. Pentru a avansa în carieră, ai nevoie de aptitudini de lider, așa că nu ezita să te faci auzit cât mai des, atunci când ai o idee valoroasă. 
  3. Oferă sprijin celorlalți colegi. Atunci când te gândești la o promovare, unul din secrete este să câștigi de partea ta nu doar conducerea, ci și pe colegii tăi. Ori de câte ori ai ocazia, oferă-le sprijinul tău, iar acest lucru va fi răsplătit. Pe lângă faptul că ajuți la bunul mers al companiei sau al organizației din care faci parte, le arăți celorlalți că se pot baza pe tine și pot apela cu încredere dacă întâmpină vreo problemă. Trebuie să iei în considerare că, și după ce vei fi promovat, vei lucra alături de colegii tăi și este necesar să le câștigi votul de încredere. Mai mult decât atât, eforturile tale nu vor trece neobservate de managerul tău, care evaluează, pe lângă aptitudini, și relația pe care o ai cu cei din jurul tău.

Așadar, creează-ți o imagine favorabilă la locul de muncă înainte să ceri o promovare și, astfel, vei avea atuurile necesare pentru a avansa în carieră!

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe