Deputatul PSD Daniela Oteşanu atrage atenția că Guvernul PNL refuză dublarea alocaţiilor copiilor!

duminică, 29 martie 2020
  • Declaraţie politică în Parlament:

Deputatul PSD Daniela Oteşanu atrage atenția că Guvernul PNL refuză dublarea alocaţiilor copiilor!

 

Guvernarea PNL refuză dublarea alocaţiilor copiilor decisă de Parlament. Atacarea la Curtea Constituţională a legii, anunţată de Orban, arată clar adevărata intenţie a PNL, şi anume de a nu aplica dublarea nici măcar de la 1 august. Este o atitudine total opusă generozităţii faţă de bănci, mari corporaţii şi, mai nou, faţă de evazioniştii fiscali, care au primit cadouri de miliarde de euro.

Ludovic Orban, premierul în exerciţiu şi preşedinte al PNL, anunţă cu cinism că pune cruce dublării alocaţiilor pentru copii! A anunţat că va ataca la Curtea Constituţională legea prin care Parlamentul a respins ordonanţa care amână dublarea alocaţiilor. Aşadar, PNL duce acum războaie şi cu copiii!

Insistenţa cu care PNL refuză dublarea alocaţiilor decisă de Parlament este în opoziţie şocantă cu generozitatea dovedită faţă de bănci, corporaţii cu profituri uriaşe şi, mai nou, faţă de penalii cărora le-a scos de sub sechestru 10 miliarde de lei, adică peste două miliarde de euro prin nemodificarea legislaţiei fiscale impuse de Curtea Constituţională. Este inexplicabil cum pentru prietenii din mediul privat şi pentru evazionişti PNL găseşte soluţii şi bani, iar pentru copii, nu! După 4 luni de când PNL a preluat conducerea ţării este evident că priorităţile echipei lui Iohannis sunt cum să nu dubleze alocaţiile, cum să nu crească pensiile, cum să nu majoreze salariile şi cum să nu recupereze prejudiciile cauzate statului român.

Să ne aducem aminte de actele şi faptele guvernării PNL: a refuzat majorarea cu 10% a pensiei minime, a refuzat majorarea legală a salariilor, de la 1 septembrie, refuză dublarea legală a alocaţiilor copiilor, a evitat să-şi asume clar şi fără echivoc majorarea legală, cu 40% a punctului de pensie, a eliminat suprataxa pe activele bancare, taxa pe lăcomie, care forţa băncile să crească gradul de intermediere financiară, adică să acorde credite economiei, a eliminat taxarea suplimentară a companiilor din comunicaţii şi energie, a dat acces total la bugetul public al sănătăţii intereselor private, a rambursat TVA fără discernământ, fără verificări şi fără compensările necesare cu obligaţiile datorate statului, a crescut premeditat deficitul bugetar mult peste limita admisă, prin cheltuieli excesive, nenecesare, şi diminuarea veniturilor bugetare, prin plata a 400 milioane euro către fraţii Micula, Guvernul PNL a mărit artificial deficitul bugetar, punând în pericol stabilitatea ţării.

Se adevereşte că tot circul cu voucherele în loc de alocaţii a fost menit doar să manipuleze, să distragă atenţia şi să tergiverseze decizia până când declanşau anticipatele. PSD a avut, din nou, dreptate! PNL vrea cu orice chip anticipate, în speranţa că va rămâne la putere şi că va putea apoi să-şi aplice programul de tăieri şi austeritate, fără teama de sancţiunea la vot a oamenilor.

Deputat PSD,

Daniela Oteşanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe