Dacă ajungem să se închidă Valea Oltului, se creează o problemă majoră la nivel national

miercuri, 11 martie 2020

Premierul interimar Ludovic Orban a cerut marți seara, în ședință de guvern, verificări suplimentare pe DN7, în contextul problemelor de la Câineni, județul Vâlcea, unde s-a prăbușit un zid de sprijin, și a atras atenția că s-ar crea o problemă ”majoră”, în cazul închiderii circulației - potrivit stiridesibiu.ro

”Aș sugera să transmiteți companiei (nr. CNAIR) sa verifice dacă nu există și alte puncte în care alunecările de teren, căderile de pietre să provoace efecte similare. Dacă se ajunge în situația de a se închide DN7, se creează o problemă majoră”, i-a transmis Orban ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

Asta, în condițiile în care singura variantă de transport de marfă între Transilvania și partea de Sud a țării ar mai fi doar DN1.

La rândul său, ministrul de resort a precizat că se se lucrează zi și noapte pe Valea Oltului, unde s-a surpat un zid se sprijin, și că lucrarea de consolidare a drumului ar putea fi gata în aproximativ 3 săptămâni.

”Am trecut pe lângă o situație care putea să devină critică, din punct de vedere al siguranței circulației și din punct de vedere economic.(…) Se lucrează de duminică 24 de ore din 24. In acest moment, zidul este stabilizat, în 2-3 zile finalizează acțiunile de stabilizare a zidului și în maximum 3 săptămâni finalizăm lucrarea”, a precizat Bode în ședința de Guvern.

Traficul pe Valea Oltului este restricționat din data de 5 martie, pe raza localităţii Câineni, județul Vâlcea, din cauza unui zid de sprijin care s-a prăbușit și a cauzat o tasare a carosabilului aproximativ 10 cm.

Lucian Bode a declarat duminică, după ce a vizitat zona, că situația nu arată ”deloc bine”. El a transferat întreaga responsabilitate privind remedierea situației asupra conducerii DRDP Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe