Cum poti reduce poluarea? Iata ce poti face pentru a proteja mediul

miercuri, 25 martie 2020

 

Nu mai este un secret faptul ca poluarea reprezinta una dintre cele mai mari probleme la ora actuala si ca aceasta afecteaza mediul inconjurator si climatul general. Industrializarea rapida si intensa reprezinta unul dintre motivele pentru care acest fenomen a luat amploare. Cu toate acestea, planeta are de suferit si de pe urma activitatii individuale a omului care nu tine cont de impactul pe care il are asupra ecosistemului sau il considera nesemnificativ. Totusi, avand in vedere ca populatia acesteia este de peste 7 miliarde de oameni, toate aceste obiceiuri personale, puse la un loc, dauneaza din toate punctele de vedere.

Iata cateva modalitati prin care poti reduce poluarea

Pentru a-ti arata grija fata de aceasta situatie, trebuie sa faci cateva schimbari la nivel individual. De fapt, totul consta in adoptarea catorva obiceiuri simple, dar care au impact semnificativ, mai ales daca sunt preluate si de alti oameni din jurul tau si adoptate la nivel de comunitate. In final, intregul ecosistem poate fi imbunatatit.

Renunta la pungile de plastic

Chiar daca acest lucru este deja obligatoriu in cadrul lanturilor de hypermarket-uri, mai sunt mici magazine care inca comercializeaza pungi de plastic. Indiferent de unde iti faci cumparaturile, este bine sa folosesti sacose biodegradabile pentru a transporta produsele. De la supermarket, le poti achizitiona pe loc, dar este bine sa ai si acasa cateva de rezerva si sa te folosesti de ele de fiecare data cand ai ocazia. Astfel, vei ajuta la reducerea poluarii, dar, in acelasi timp, vei putea face si mici economii. Te poate surprinde cati bani cheltui pe aceste pungi.

Young woman hand collecting garbage of the grass in the countryside

Young woman hand collecting garbage of the grass in the countryside

Foloseste apa rece sau calaie

Nu este cel mai placut, dar nu inseamna ca trebuie sa devina obligatoriu. Pur si simplu, trebuie sa reduci consumul de apa calda. Trebuie sa stii ca aceasta este furnizata de sisteme care lucreaza pe baza de energie electrica sau gaz si care au un impact negativ asupra mediului inconjurator. Desigur, o data sau chiar de doua ori pe saptamana te poti rasfata cu o baie fierbinte, care sa te ajute sa te relaxezi. In acelasi timp, e bine de stiut si ca apa rece are un efect benefic asupra sanatatii, intarind sistemul imunitar. In schimb, daca iti este greu sa te obisnuiesti cu ea, poti sa scazi temperatura treptat.

Ingrijeste spatiile verzi

Plantele sunt principalele surse de oxigen ale planetei. Prin urmare, au nevoie de atentie si de ingrijire. Daca locuiesti la curte, dedica-ti o ora sau doua, intr-o zi de weekend, sa tunzi gazonul, sa uzi florile si sa le asiguri toate cele necesare pentru o dezvoltare armonioasa. In schimb, daca stai la bloc, poti convoca vecinii sa faceti curat in gradina. Astfel, puteti profita de aceste ocazii pentru relaxare si socializare.

 

Pentru a putea lupta cu poluarea, asigura-te ca activitatile tale nu afecteaza mediul inconjurator. Adoptand cateva obiceiuri simple si sanatoase, poti avea o influenta extrem de mare asupra ecosistemului.

 

Sursa foto: envato.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe