Coronavirus: După câte zile apar simptomele COVID-19

miercuri, 11 martie 2020
E nevoie de cinci zile până când cineva care a contactat COVID-19 să manifeste simptomele, este concluzia specialiștilor, citați de BBC.

Boala Covid-19, care provoacă febră, tuse și probleme de respirație, a afectat deja peste 116.000 de oameni. Majoritatea oamenilor infectați cu coronavirus dezvoltă simptomele în circa 5 zile. Potrivit cercetătorilor, oricine este asimptomatic după 12 zile este improbabil să mai prezinte simptome, însă oamenii sunt sfătuiți ca, dacă sunt suspiciuni că au virusul, să se izoleze pentru o perioadă de 14 zile pentru a evita posibilitatea de răspândire.

Experții cred că majoritatea persoanelor care se infectează vor face doar o boală ușoară. Unii vor fi asimptomatici, adică poartă virusul, dar nu vor prezenta simptome. Dar boala poate fi foarte gravă și chiar mortală pentru unii - în mod obișnuit persoanelor în vârstă cu condiții de sănătate preexistente.

Pentru marea majoritate a cazurilor, perioada de incubație și, prin urmare, de carantină pentru noul coronavirus, este de 14 zile. Se consideră că persoanele sunt cele mai contagioase atunci când au simptome evidente, precum tuse și febră. Există posibilitatea ca oamenii infectați de coronavirus să răspândească virusul înainte de apariția simptomelor, dar nu acesta este principalul mod în care se răspândește.

Cel mai bun mod de a vă proteja și de a ajuta la prevenirea infecției este:

  • Evitați contactul cu persoanele nesănătoase
  • Evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile murdare
  • Folosiți șervețele când tușiți sau strănutați, apoi aruncați-le la coș și spălați-vă pe mâini
  • Spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe