Consiliul Judetean Valcea trebuie sa cumpere URGENT aparatul medical care depisteaza noul coronavirus! Sau sa trimita Ministerul Sanatatii un astfel de dispozitiv medical

vineri, 20 martie 2020

 

Prahova, Botosani, Arges, Galati sunt doar cateva dintre judetele care au demarat proceduri ferme de achizitionare de  aparate medicale (PCR Real Time) care depistează noul coronavirus. Procedura de achizitie a aparatului se poate desfasura de catre consiliile judetene! Ne exprimam speranta ca si Consiliul Judetean Valcea va demara URGENT procedura de achizitie a unui astfel de aparat atat de util valcenilor! Sau mai exista o varianta ca autoritatile judetene sa faca demersuri la Ministerul Sanatatii sa trimita un aparat la Directia de Sanatate Publica Valcea. Faptul că testele se vor putea face la Valcea, in eventualitatea in care va fi cumparat aparatul, înseamnă că specialiştii în sănătate vor câştiga foarte mult timp în realizarea anchetelor epidemiologice. Vom şti mult mai repede cine este infectat cu acest coronavirus, iar persoanele care au intrat în contact vor putea fi depistate şi izolate mult mai repede, ceea ce înseamnă că lanţul de transmitere a acestui coronavirus va fi întrerup mult mai devreme. De altfel, specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au anunţaţ că testarea cât mai rapidă a celor care sunt suspecţi de infectare cu noul coronavirus este una dintre măsurile esenţială pentru a împiedica răspândirea Covid-19. Aparatul medical poate face până la 12 teste în acelaşi timp, iar timpul de analiză este de două ore şi jumătate.

Haideti sa punem in prim-plan vietile valcenilor. Cu siguranta va urma o perioada foarte grea pentru noi toti!

Tiberiu Pirnau

Spitalul Județean din Galați va avea un aparat de testare care depistează noul coronavirus. Contractul a fost semnat de președintele CJ

galati semneaza pcr

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat contractul pentru aducerea la Galaţi a primului aparat medical (PCR Real Time) care depistează noul coronavirus. Echipamentul va fi montat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”. 

„Facem toate eforturile posibile să montăm în cel mai scurt timp acest echipament medical care va depista noul coronavirus. Astăzi am semnat contractul cu furnizorul, iar în câteva zile aparatul va fi montat în laboratorul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. I-am cerut furnizorului să facă toate eforturile posibile pentru a aduce cât mai repede acest aparat la Galaţi.”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Pretul aparatului medical este 345.000 lei. Aparatul poate face până la 9000 de teste pe an.

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică într-o conferință de presă că guvernul așteaptă la începutul săptămânii viitoare achiziționarea a cel puțin 20 de aparate noi, cu câte 1.000 de kituri pentru analize. Alte 23 de aparate au fost puse la dispoziția ministerului Sănătății de ANSVSA.

La această oră sunt 7 centre în care se realizează testarea, în București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.

https://www.digi24.ro/regional/spitalul-judetean-din-galati-va-avea-un-aparat-de-testare-care-depisteaza-noul-coronavirus-contractul-a-fost-semnat-de-presedintele-cj-1277258

Un aparat care anunță rapid infecția cu coronavirus va intra în dotarea Spitalului Judeţean Ploieşti

Un aparat care anunță rapid infecția cu coronavirus va intra în dotarea Spitalului Judeţean Ploieşti Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Bogdan Toader, a anunţat, marţi, că a demarat procedura de achiziţionare a unui aparat destinat diagnosticării rapide a COVID-19. De Ciprian Iana, Marți, 10 martie 2020, 13:06 Conform lui Bogdan Toader, echipamentul urmează să intre în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. „Trebuie să tratăm cu maximă seriozitate criza declanşată de noul coronavirus COVID-19 la nivel european, inclusiv în România. Pentru că ieri (luni n.r.) în judeţul Prahova a apărut o nouă suspiciune de îmbolnăvire, am decis declanşarea procedurii de achiziţionare a unui echipament medical destinat diagnosticării rapide a infecţiilor cu coronavirus”, a notat, pe pagina sa de Facebook, preşedintele CJ Prahova. După achiziţionarea aparatului, suspecţii de COVID-19 vor putea afla în doar şase ore dacă testele rapide confirmă sau nu infectarea cu coronavirus. „În cel mai scurt timp posibil, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, probele de la suspecţii de coronavirus vor putea fi analizate în doar şase ore, prin procedura Real Time – PCR, astfel încât să cunoaştem dacă o persoană este sau nu infectată cu COVID-19! Vă voi informa prompt în legătură cu măsurile ce vor fi luate în continuare, la nivelul Consiliului Judeţean şi al instituţiilor din subordine, pentru limitarea eventualei răspândiri a noului virus”, afirmă Bogdan Toader. Cazul de suspiciune cu COVID-19 la care se referă oficialul prahovean este al unui student din Ploieşti întors din Lombardia care s-a prezentat la cabinetul medical al universităţii cu durere în gât şi febră. Rezultatul studentului a ieşit negativ la testul pentru COVID-19, a anunţat, marţi, Prefectura Prahova, notează Agerpres.
Citeşte întreaga ştire: Un aparat care anunță rapid infecția cu coronavirus va intra în dotarea Spitalului Judeţean Ploieşti

 

Consiliul Judeţean Arges cumpăra aparat de testare în timp real a covid-19

În data de 17 martie 2020, în cadrul şedinţei extraordinare a CJ Argeş a fost adoptată o hotărâre care constă în actualizarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020, ca urmare a pandemiei de COVID-19. Prin această hotărâre s-a luat decizia achiziţionării unui sistem real-time PCR şi chitul pentru detecţia COVID-19. Totodată, prin această hotărâre s-au alocat sume de bani pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi Spitalul de Pediatrie Piteşti în vederea asigurării de materiale necesare respectării condiţiilor igienico-sanitare.

Prin Decretul de instituire a stării de urgenţă pe teritoriul României, în Anexa nr. 1, Capitolul II - Domeniul economic ,,Art. 10 - Autorităţile publice centrale precum şi entităţile juridice în care statul este acţionar majoritar, pot achiziţiona în mod direct materiale şi echipamente necesare combaterii acestei epidemii.” Conform acestui decret, numai autorităţile publice centrale pot face achiziţii în mod direct, autorităţile publice locale, nefiind cuprinse, trebuind să urmeze procedurile din Legea 96/2016, privind achiziţiile publice. În concluzie, din cauza faptului că valoarea sistemului real-time PCR şi chitul pentru detecţia COVID-19 este mai mare decât pragul maxim pentru achiziţia directă şi pentru că în decretul mai sus menţionat autorităţile publice locale nu pot face achiziţii directe, este necesară demararea procedurii de achiziţii publice ceea ce conduce la prelungirea inutilă a termenului până când cetăţenii judeţului vor beneficia de serviciile acestui sistem.

 

Demersuri pentru achiziționarea de aparate de testare Covid-19 (video)

Demersuri pentru achiziționarea de aparate de testare Covid-19 (video)

Botoșaniul nu are niciun Analizor Real Time PCR prin care poate fi detectată imediat persoana infectată cu Covid-19, dar este pe cale să aibă, în cel mai scurt timp două astfel de aparate.

Zilele trecute, Consiliul Județean (CJ) Botoșani și-a anunțat disponibilitatea de a cofinanța lista de achiziții de urgență făcută de conducerea Spitalului Județean „Mavromati” pentru criza generată de pandemia de coronavirus. Primul pe listă este un Analizor Real Time PCR, doar că achiziționarea lui este condiționată de către modificarea cadrului legal de către guvern, în sensul permiterii mutării resursei bugetare dintr-un trimestru în altul. Situația a fost confirmată și de către prefectul Dan Nechifor în cadrul unei conferințe de presă. „Având în vedere că este stare de urgență, cea mai mare problemă este sursa de finanțare. Consiliul Județean și-a arătat disponibilitatea, numai că este vorba pur și simplu de anumite proceduri legale, de mutare a banilor dintr-un capitol bugetar într-altul (n.r. – dintr-un trimestru într-altul), care nu este prevăzută în decretul prezidențial. Am vorbit cu Bucureștiul, eventual căutăm printr-o ordonanță de urgență să dăm posibilitatea legală a celor de la Consiliul Județean să mute banii pe fondul de rezervă”, a anunțat prefectul Nechifor.

ULTIMA ORA! Marian Oprisan: La Spitalul Judetean va ajunge un aparat pentru testarea COVID-19; guvernul trebuie sa suplimenteze echipamentele pentru protectia cadrelor medicale

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a anuntat azi ca incepand de saptamana viitoare Spitalul Judetean de Urgenta "Sfantul Pantelimon" Focsani va beneficia de un aparat pentru testarea COVID-19. Acest aparat de testare va fi instalat la Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea, singura institutie medicala abilitata si autorizata la momentul actual sa opereze astfel de teste. Seful administratiei judetene face apel la Guvernul Romaniei sa gestioneze aceasta criza intr-o maniera mult mai eficienta, care sa poata duce la rezultatele pe care ni le dorim cu totii - limitarea raspandirii epidemiei de coronavirus si un numar cat mai mic de decese. Marian Oprisan a mai anuntat ca, din pacate, decretarea Starii de Urgenta nu mai permite Consiliului Judetean Vrancea sa faca achizitii care ar putea sprijini activitatea cadrelor medicale din Spitalul Judetean de Urgenta "Sfantul Pantelimon".
Redam mai jos integral comunicatul semnat de presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan:

,,Ca urmare a discutiilor personale pe care le-am avut cu ministrul sanatatii, Victor Costache, doresc sa va informez ca la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfantul Pantelimon" Focsani va ajunge saptamana viitoare un aparat pentru testarea COVID-19, aparat care va ajuta la testarea intr-un timp cat mai scurt a pacientilor suspecti de coronavirus. Acest aparat de testare va fi instalat la Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea, singura institutie medicala abilitata si autorizata la momentul actual sa opereze astfel de teste.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe