|joi, decembrie 1, 2022
  • Follow Us!

Chimcomplex poate produce dezinfectanți pentru coronavirus 

oltchim_sm_770x470_55749300_42779900

Instalația de hipoclorit de sodiu
Compania Chimcomplex, cu sucursale la Borzești și Râmnicu Vâlcea, va deveni singurul producător din România de biocide pe bază de clor, hipoclorit de sodiu sau clorură de var pentru tratarea și dezinfecția suprafețelor – mentioneaza desteptarea.ro. Biocidele sunt, în această perioadă, soluții pentru combaterea coronavirusului.

Societatea așteaptă unda verde de la ministerul de resort pentru a începe fabricația biocidelor. Miercuri, 18 martie, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a declarat că va fi acordată aprobarea. „Chimcomplex – a precizat ministrul – are stocuri de hipoclorit și de clor și poate primi aprobarea de la Ministerul Sănătății pentru a produce biocide. Statul va garanta credite pentru schimbarea liniilor de producție în întreprinderile care produc materiale pentru combaterea COVID-19”.

Chimcomplex este singurul producător de hipoclorit de sodiu soluție cu un conținut de clor activ de minim 12,5% din România, pentru care deține avizele de biocide de la Comisia Națională pentru Produse Biocide. Produsul este comercializat ca dezinfectant direct și ca materie primă pentru alți dezinfectanți.

Tivadar Runtag, CEO al Chimcomplex, a declarat presei că hipocloritul de sodiu soluție 1,5% se va produce în regim prioritar, la Borzești și Râmnicu, dar ia în calcul și dificultățile care pot apărea din punct de vedere logistic și de aprovizionare ca urmare a declarării stării de urgență.

„Venim în întâmpinarea eforturilor depuse de autorități în lupta cu COVID19 și pentru a ajuta la eforturile privind stoparea pandemiei generate de acest virus am aplicat pentru eliberarea unui aviz de biocid pentru producția locală de Hipoclorit de sodiu soluție 1,5%, care va putea fi utilizat de toate părțile interesate la nivel național: distribuitori, instituții publice/private, utilizatori finali.”
Tivadar Runtag, CEO al Chimcomplex

Leave a Response