Vâlcenii Dorina și Dan Mutu, Irina Crăciunescu și Constantin Boromiz, incluși în topul național „Forbes România”

duminică, 2 februarie 2020

 

La sfârșitul anului trecut, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la Revoluție, revista Forbes a decis să realizeze o listă a celor mai importante personalități de business care au marcat economia românească - „Forbes România 30 pentru RO30”. Dintre cele 30 de nume, în acest top au fost incluși și 3 oameni (sau familii) de afaceri din județul Vâlcea!

Dorina și Dan Mutu (compania Annabella): „Sunt unii dintre cei mai importanți antreprenori din județul Vâlcea. Lanțul de magazine alimentare Annabella, afacere pe care au înființat-o în urmă cu peste 25 de ani, a reușit să devină cel mai mare brand românesc din retail, după cifra de afaceri. Annabella a ajuns la peste 66 de magazine, dintre care 57 în județul Vâlcea, restul fiind în județul Argeș. Compania reușește să își crească afacerile anual și să reziste pe o piață dominată de jucători internaționali, care își consolidează pozițiile din ce în ce mai mult, prin achiziții. Mai mult, în anul 2016, familia Mutu a cumpărat de la Mega Image trei magazine din Capitală, pe care retailerul belgian a fost condiționat să le vândă de către Consiliul Concurenței. De asemenea, Dan și Dorina Mutu dețin fabrica de conserve din legume și fructe Râureni, pe care au cumpărat-o în 2008 și, ulterior, modernizat-o, reușind, astfel, să transforme brandul Râureni într unul de succes”.

084-women-16-Irina-Craciunescu-518x350

Irina Crăciunescu (compania Diana): „Alături de fiicele sale, Adina și Diana, Irina Crăciunescu deține și conduce grupul de firme Diana, una dintre cele mai longevive afaceri antreprenoriale din județul Vâlcea, care include o fabrică de procesare a produselor din carne și o rețea de magazine cu același nume. Abatorul și fabrica de mezeluri Diana au o capacitate de tranșare de 220 de tone de carne pe săptămână, fabrica de produse și preparate din carne produce 150 de tone pe săptămână, iar spațiul de depozitare este pregătit pentru 1.000 de tone de carne. Familia Crăciunescu a reușit să ducă afacerea înființată în urmă cu 30 de ani de către soțul său, Dumitru Crăciunescu, la afaceri de peste 115 milioane de euro la nivelul anului 2018 și la 1.100 de angajați. Grupul de companii, alcătuit din Diana SRL și Diana Com SRL, a investit constant în extindere și tehnologizare, ceea ce i-a permis să fie un jucător important pentru industria cărnii din România”.

constantin-boromiz

Constantin Boromiz (compania Boromir): „La mijlocul anilor ’90, după ce și-a încheiat studiile la Institutul Politehnic București, Constantin Boromiz a profesat ca inginer timp de un an, apoi a decis să intre în lumea afacerilor împreună cu fratele său, Gheorghe Boromiz, cumnatul său, Gheorghe Frîntu, dar și cu partenerul său de afaceri, Mircea Ureche. Începând cu 1998, compania de morărit s-a extins prin achiziții de pachete de acțiuni la firme cu activități similare: Moara Cibin din Sibiu, Comcereal Vâlcea, Comcereal Sibiu, Boromir Prod Buzău, precum și moara de la Deva. Grupul Boromir este unul dintre cei mai mari producători de pe piața de panificație și morărit din România, fiind cea mai mare afacere cu capital românesc din această industrie”.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe