Top 3 moduri de a decora un living mic

joi, 27 februarie 2020

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/6qbtnk_GrfU

 

Dacă ai un living de dimensiuni reduse, decorarea lui se poate dovedi destul de dificilă, pentru că este posibil să alegi elemente care să facă încăperea să pară și mai mică, în loc să dea senzația de spațiu mare, aerisit și luminos. Chiar dacă un living mic poate să te limiteze când vine vorba despre amenajarea lui, acest lucru nu înseamnă automat că nu poți crea un spațiu plin de viață, confortabil și de bun-gust. Secretul constă în alegerile pe care le faci în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

 

În general, sufrageria reprezintă principala încăpere din locuință, locul în care îți petreci cea mai mare parte a timpului liber împreună cu familia și prietenii - poate fi numit punctul central al casei. Este de înțeles că îți dorești să amenajezi livingul în stil propriu și original, iar dimensiunile reduse nu ar trebui să-ți creeze prea multe probleme. Chiar dacă poate nu ai unde să amplasezi masa impunătoare din lemn masiv pe care ai văzut-o zilele trecute într-o vitrină, totuși există numeroase elemente de decor special create pentru a se integra perfect într-o sufragerie mică.

 

Totodată, specialiștii în domeniu vin cu nenumărate sfaturi și moduri de a decora un living mic care să fie pe cât posibil, pe gustul și după bugetul tău. Iată câteva dintre ele:

1.  Utilizarea culorilor potrivite

Cele mai potrivite culori pentru un living de dimensiuni mici sunt cele neutre. Acestea pot crea o atmosferă plăcută, aerisită și pot face încăperea să pară mai puțin aglomerată. În acest sens, dacă optezi pentru alb nu vei da greș pentru că albul  este cea mai simplă și sigură alegere cromatică pentru culoarea pereților de exemplu. Pereții albi, precum și diverse obiecte decorative în nuanțe deschise (tablouri, vaze, etc. ) pot aduce un plus de luminozitate și claritate, iar datorită acestor elemente în culori neutre poți merge pe mobilă în culori mai vii.

 

Totodată, dacă dispui de suficientă lumină naturală poți face alegeri mai îndrăznețe din punct de vedere cromatic, ca de exemplu albastru închis sau verde închis/deschis. Poți colora toți pereții în aceste nuanțe ori doar unul singur, numit și perete de accent. De asemenea, poți alege ca peretele de accent să fie acoperit cu tapet - pe piața de profil există sute de modele din care poți alege și care pot oferi livingului un aspect uimitor.

2.  Piese de mobilier corespunzătoare

Din păcate, într-un living mic nu se vor potrivi foarte bine piesele impunătoare de mobilier precum un colțar, o masă de dining sau biblioteci masive. În schimb, există alt tip de mobilă pe care îl poți folosi cu succes pentru a decora livingul astfel încât să creezi senzația de spațiu. De exemplu, poți opta pentru canapele extensibile de dimensiuni medii, extrem de utile și pentru o măsuță mică de cafea amplasată în fața canapelei. Aceste două elemente vor fi reprezentative pentru living, așadar pot fi viu colorate - astfel, oferi încăperii o pată de culoare care va atrage atenția spre spațiul de relaxare.

 

De asemenea, în loc să încarci sufrageria cu biblioteci mari și greoaie care să ocupe un perete întreg, poți opta pentru rafturi suspendate amplasate pe pereți - vor oferi un efect vizual plăcut și nu ocupă spațiul în mod inutil. Dacă ai nevoie de spații extra pentru depozitare, poți merge pe cutii decorative pe care le poți amplasa și aranja în mod chic într-un colț al livingului.

3.  Decorațiuni simple dar moderne

Dacă în livingul tău predomină albul, cu atât mai mult decorațiunile ar trebui să aducă un plus de căldură și eleganță spațiului. Nu este recomandat să încarci spațiul cu multe bibelouri, tablouri, etc. Este mai bine să mergi pe câteva decorațiuni de dimensiuni mici/medii, dar alese cu atenție și bun-gust. Spre exemplu, poți decora livingul cu elemente din lemn natural, finisaje de cupru sau materiale moderne în stil industrial. Din punct de vedere cromatic, poți combina albul cu negrul, diverse nuanțe de gri sau culori aprinse care să amintească de stilul boem și eclectic. De asemenea, nu ar fi rău să amplasezi într-un colț al livingului un ghiveci cu o plantă exotică sau un pom fructifer mic. Decorul va avea un aspect mai natural și mai… verde.

 

În concluzie, poți decora un living mic la fel de chic și modern precum unul de dimensiuni mari - important este să alegi și să combini elemente care să se încadreze perfect în spațiul de care dispui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe