Tivadar Runtag este noul CEO al Chimcomplex Borzești

duminică, 23 februarie 2020

Tivadar Runtag a fost numit luna aceasta director general al combinatului Chimcomplex Borzeşti, care a cumpărat activele de bază al Oltchim, potrivit unui anunț transmis Bursei de Valori București (BVB).

Până în prezent, funcția de CEO era ocupată de omul de afaceri Ștefan Vuza.

”Societatea Chimcomplex SA Borzești, în calitate de emitent, în conformitate cu prevederile art. 234 alin. 1 lit. g din Regulamentul ASF nr. 5/2018, vă aduce la cunoștință că au intervenit schimbări în conducerea emitentului, înregistrari care au fost făcute la Oficiul Registrului de pe lângă Tribunalul Bacău, astfel: Tivadar Runtag – director general CEO; Coman Dumitru – director tehnic”, arată un anunț transmis BVB.

Din octombrie 2015 până în ianuarie 2020, Tivadar Runtag a fost CEE Cluster Manager la Prista Oil, iar între 2012 și 2014 a fost sales excellence manager la OMV, în Ungaria - potrivit focus-energetic.ro

Între 2011 și 2012 el a fost commercial road transport manager al OMV Petrol Ofisi în Turcia, scrie News.ro.

Tivadar Runtag a fost totodată și director al diviziei comerciale la OMV Petrom în România. Anterior, el a lucrat timp de 14 ani în cadrul Shell, Ungaria, arată profilul său de LinkedIn.

Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CHOB) are o capitalizare de 1,05 miliarde lei.

Oltchim a vândut activele de bază către Chimcomplex Borzeşti, astfel că activitatea de bază a combinatului chimic este administrată de Chimcomplex.

Acţiunile Oltchim au fost retrase de la tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) începând din 7 noiembrie 2019.

Tribunalul Vâlcea a dispus în luna mai 2019 începerea procedurii generale a falimentului societăţii Oltchim din Râmnicu Vâlcea, admiţând astfel cererea formulată de consorţiul de administratori judiciari Rominsolv şi BDO Business Restructuring.

Activitatea societăţii a fost transferată la Chimcomplex, care i-a cumpărat activele, într-o tranzacţie de aproximativ127 milioane de euro. La Oltchim a mai rămas doar platfoma de la Piteşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe