SRI SE FACE CĂ PLOUĂ. ASCUNDE ECHIPELE MIXTE, CELE FORMATE DIN PROCURORI ȘI OFIȚERI SRI

marți, 4 februarie 2020

La aproape un an de la publicarea Raportului Inspectiei Judiciare privind aplicarea Protocolului nelegal PICCJ-SRI din 2009, SRI refuza sa declasifice anexele secrete cu echipele comune formate din procurori si ofiteri SRI, scrie luju.ro.

CSM a cerut SRI declasificarea celor 19 anexe, insa nu a primit raspuns.

Publicarea anexelor ar duce la devoalarea procurorilor valceni si de la nivelul intregii tari care s-au transformat in colaboratori ai SRI, cu incalcarea grava a legii

Serviciul Roman de Informatii ascunde echipele mixte. Ne referim desigur la celebrele echipe comune formate din procurori si ofiteri SRI, echipe mixte constituite in baza nelegalului Protocol PICCJ-SRI din 2009, semnat de Laura Kovesi, Gabriela Scutea, George Maior si Florian Coldea.

Desi i s-a cerut sa declasifice documentele in care se regasesc informatii inclusiv despre echipele mixte procurori-ofiteri SRI, institutia condusa de Eduard Hellvig se face ca ploua.

In aprilie 2019, Inspectia Judiciara a finalizat “Raportul privind modalitatea de aplicare a Protocolului de cooperare intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale, incheiat in anul 2009, declasificat si reinregistrat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sub nr. 884/C/29 martie 2018”.

Publicat in exclusivitate de Lumea Justitiei, Raportul Inspectiei Judiciare dezvaluie, printre altele, cum Laura Kovesi a cerut imperativ si in interesul celeritatii comunicarii si coordonarii, ca instiintarile efectuate potrivit art. 6 din protocol sa fie adresate direct lui Florian Coldea;cum generalul Adrian Ciocirlan, in prezent adjunct al SRI, a fost facut prin ordinul lui Kovesi “beneficiar secundar” al informatiilor obtinute in dosarele penale; cum generalului Dumitru Dumbrava, fost sef al Directiei Juridice a SRI, i s-a permis sa preia atributiile procurorului, acesta ajungand sa intocmeasca procese-verbale ce mai apoi erau folosite ca acte de sesizare in dosarele DNA care ajungeau la ICCJ.

Acelasi Raport al Inspectiei Judiciare contine insa si 19 anexe secrete, in care, din datele pe care le detinem, s-ar afla cele mai importante informatii.

Cum ar fi, spre exemplu, numele magistratilor care au aplicat un protocol nelegal si neconstitutional, desi legea le interzice sa colaboreze cu serviciile secrete, precum si componenta celebrelor echipe mixte formate din procurori si ofiteri SRI, constituite in baza Protocolului PICCJ-SRI din 2009.

Echipe care, cu precadere in perioada Kovesi-Coldea, au pus in practica executiile la comanda impotriva politicienilor si oamenilor de afaceri romani, dar care au fabricat si dosare impotriva oamenilor simpli doar ca sa dea bine la bilant, actionand cu o ferocitate extrema soldata in unele cazuri cu decesele tintelor.

Desi a trecut aproape un an de la finalizarea si publicarea Raportului, aceste 19 anexe extrem de importante continua sa ramana secrete.

Asta intrucat SRI continua sa le tina la secret, chiar daca CSM i-a cerut declasificarea anexelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe