Sparle si soparle, 20.02.2020

miercuri, 19 februarie 2020
  • După nici două luni de la învestire, ne-am lămurit pe deplin despre „activitatea” prefectului Costea, despre cine conduce de fapt Prefectura și la ce oră își începe... programul de lucru omul numărul 1 din județ. „Anunţată la ora 08.45, o şedinţă publică ce a avut loc în această dimineaţă (miercuri - n.r.) la Prefectura Vâlcea a fost prezidată de şeful cancelariei, Mircea Nadolu, pentru că pur şi simplu prefectul Tiberiu Costea nu a ajuns la timp la serviciu. Fără precedent! În mod normal, în lipsa prefectului, cel care ar trebui să conducă şedinţele publice este subprefectul. Nadolu, imediat ce a intrat în sală, s-a comportat ca un personaj care manevrează tot ce mişcă prin Prefectura. Ba mai mult, i-a şi luat locul pe scaun, la prezidiu. Întâlnirea cu pricina a avut ca subiect apariţia a încă unui focar de pestă porcină în judeţ, mai precis a încă doi porci morţi într-o gospodărie din comuna Oteşani. Prefectul Costea nu a considerat-o însă atât de importantă şi nici nu e îngrijorat de faptul că fenomenul ia amploare în Vâlcea. Omul a ajuns la sediul Prefecturii după ce s-a terminat şedinţa, cu ochii cârpiţi de somn şi cu o nepăsare caracteristică de când a preluat funcţia”, scrie excelent ziarul „Gazeta Vâlceană”.

 

  • Nu este nici o păcăleală: în data de 1 aprilie 2020, se vor inaugura complet „Arenele Traian”, prin mutarea în noua clădire a Direcției de Taxe și Impozite, conform precizărilor primarului Mircia Gutău. Lucrările de renovare ale bazei sportive (care au costat 120 miliarde de lei vechi) au început în 2018, după mai bine de 8 ani de la preluarea ei de la Ministerul Tineretului şi Sportului de către Consiliul Local al Râmnicului, timp în care s-au degradat continuu şi ajunsese o ruină. Primăria Râmnicului a reabilitat acum zona, pe lângă renovarea scenei şi a terenurilor de sport care existau deja, fiind construită şi o nouă clădire, care are atât funcţiuni ce deservesc activităţilor sportive şi evenimentelor culturale ce se vor desfăşura în aer liber, adică vestiare, duşuri, grupuri sanitare pentru sportivi şi artişti, dar şi spaţii de birouri pentru mai multe direcţii din cadrul Primăriei Râmnicului.

 

  • Recent, Adunarea creditorilor de la CET Govora a aprobat modificarea planului de reorganizare al societății, în sensul prelungirii lui până în data de 18 iulie 2022. Însă, planul de reorganizare nu modifică cuantumul creanţelor asumate de CET Govora, prin raportare la creanţele aflate în sold la data confirmării planului, dar modifică termenul final de realizare, respectiv 18 iulie 2022. Cauzele care au determinat modificarea planului de reorganizare al CET Govora au fost: diminuarea producţiei la carierele de cărbune din cadrul Departamentului de Exploatare Minieră: relaţiile contractuale cu principalii clienţi de pe Platforma Chimică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe