|joi, octombrie 1, 2020
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 17.02.2020 

soparla
  • Este trist pentru un oraș, precum Berbeștiul, că a ajuns rușinea județului, după 12 ani de „măiastră administrare” a primarului liberal Vintilă Chelcea și a clicii din spatele lui. Alte orașe de aceiași mărime, precum Horezul și Băbeni, au atins un punct de dezvoltare aparte pentru că aici sunt primari cu viziune care știu să facă proiecte majore cu finanțare europeană sau cu bani de la bugetul local. De trei mandate, primarul Chelcea a „reușit” la Berbești doar lucruri mărunte, nici o investiție de impact, vizibilă cu ochiul liber, dar nu înțelegem „destoinicia” alegătorilor din oraș care l-au votat mereu pe acest ipochimen. În prezent, Berbeștiul este îngropat în gunoaie, cu drumuri pline de gropi, în care mișună liberi câini vagabonzi, bașca faptul că însuși clădirea Primăriei arată în cel mai jalnic mod cu putință, cu o sală de ședințe în care consilierii locali stau înghesuiți și în frig într-o încăpere de… 20 mp. Ultima „ispravă” a primarului Chelcea a fost alocarea din bugetul local pe 2020 a sumei de 1,6 miliarde de lei vechi pentru… demolarea stadionului, în condițiile în care nu există perspective pentru construirea altuia nou! Dureros și trist pentru oamenii simpli din Berbești!

 

  • Statisticile oficiale, analizate de experții de la compania de consultanță Frames, arată că, în 2019, cele mai puține număr total de divorţuri înregistrat în România a fost… în judeţul Vâlcea (215 divorţuri). Cele mai ridicate rate de nupţialitate (număr de căsătorii la 1000 de locuitori) s-au înregistrat în Bucureşti (11,5‰), judeţul Ilfov (7,7‰) şi judeţul Iaşi (7‰), iar cele mai mici rate de nupţialitate s-au înregistrat în judeţul Tulcea (4,6‰) şi în judeţul Vâlcea (3,4‰). Conform studiului, românii se căsătoresc la vârste mai înaintate față de acum 30 de ani și divorțează mult mai greu, un semn al schimbărilor fundamentale prin care a trecut societatea românească după Revoluția din 1989. În 2020, căsătoria a ajuns un eveniment pe care mulți dintre tineri caută să-l amâne cât mai mult.

 

  • Recent, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a a aprobat inițierea demersurilor în vederea acordării unor ajutoare materiale de urgență sub formă oneroasă sau în natură constând în executarea reparațiilor la imobilele afectate de fenomenele meteorologice (vânt puternic) înregistrate în noaptea de 22.01.- 23.01.2020. Cuantumul ajutorului material de urgență ce va fi acordat din bugetul local al municipiului va fi stabilit în urma unei evaluări efectuată în cadrul procedurii de acordare a ajutoarelor de urgență.

Leave a Response