Sparle si soparle, 10.02.2020

duminică, 9 februarie 2020
  • Dezbaterea publică a bugetului local pe anul 2020, organizată la Filarmonica „Ion Dumitrescu”, a fost orice altceva numai... pe buget nu. În prima parte a dezbaterii (care a durat o oră), primarul Mircia Gutău și conducerea Direcției Economice din Primărie au dat detalii despre bugetul pe acest an, dar ce a urmat a fost o adevărată „țigănie” regizată din umbră de oamenii deputatului liberal Cristian Buican. Totuși, timp de aproape trei ore, edilul-șef Gutău a răspuns în limitele bunului simț tuturor întrebărilor și nemlămuririlor puse de oamenii care au luat cuvântul, cu toate că depășeau aria de competențe a dezbaterii pentru ceea ce se cheamă detaliile tehnice ale unui buget local. Mai spunem că proiectul bugetului Râmnicului pe anul 2020 va fi supus aprobării consilierilor locali în şedinţa legislativului municipal care va avea loc zilele următoare.

 

  • Prefectul județului Vâlcea a convocat vineri, 7 februarie 2020, în ședință extraordinară, Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Vâlcea, în vederea adoptării măsurilor de urgență ce se impun după apariția a noi cazuri de pestă porcină africană în județ. În prezent, în județul Vâlcea sunt confirmate 11 focare de pestă porcină africană în gospodăriile populației (câte unul în Păușești-Măglași, Drăgoești, Băbeni, Lungești, Drăgășani, Olanu, Perișani, Olănești, Dăești și două în Orlești) și 70 de cazuri la porcii mistreți, cei mai mulți fiind găsiți morți în Fondul Cinegetic 38 Dobrușa, peste 60.

 

  • Recent, au fost operate modificări importante ale componenţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Vâlcea, care l-au lăsat... în afară pe prefectul Tiberiu Costea. Astfel, colonelul Radu Marius a fost înlocuit cu colonelul Ciauşescu Grigore (la Jandarmerie); Sorin Ovidiu Oară a fost înlocuit cu comisarul şef de poliţie Constantin Mihalache; fostul subprefect Aurora Gherghina a fost înlocuită cu Sebastian Fârtat. Componenţa ATOP Vâlcea este următoarea: Dumitru Persu - consilier judeţean, Constantin Mihalache - şeful Inspectoratului de Poliţie, Dan Pascaru - şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Ioan Comşa - consilier judeţean, Gheorghe Diaconu - reprezentant al comunităţii, Sebastian Fârtat - subprefect, Filip Teodosie - consilier judeţean, Ion Belciu - consilier judeţean, Bogdan Lăstun - reprezentantul comunităţii, Grigore Ciauşescu - şeful Inspectoratului de Jandarmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe