S-a deschis Domeniul Schiabil Transalpina, din Voineasa

sâmbătă, 1 februarie 2020

În weekendul 31 ianuarie – 2 februarie, schiorii vor mai avea la dispoziție o destinație de schi, la o distanță rezonabilă. Administratorii Ski Resort Transalpina din județul Vâlcea au anunțat că vor deschide, în sfârșit, sezonul de schi.

Părtiile de pe domeniul Ski Transalpina s-au deschis în weekend, pe 31 ianuarie, ora 9.00, potrivit unui anunț al Primăriei Voineasa. Mai multe fotografii de pe pârtii arată cum au fost pornite instalațiile de zăpadă artificială.

Domeniul schiabil Transalpina a făcut obiectul unui litigiu între Primăria Voineasa, proprietarul domeniului, și constructorul care a realizat o bună parte din lucrări, Acomin, Deva. În urmă cu circa doi ani, constructorul a obținut o decizie irevocabilă executorie, iar soluția de compromis a fost acordarea dreptului de exploatare a domeniului chiar constructorului, pentru a-și recupera banii. În prezent, dintr-un total de 8 milioane de euro datorii, plus circa 6 milioane penalități, Primăria Voineasa mai are circa 1,5 milioane de euro de plată. Domeniul Schiabil Transalpina mai face obiectul încă unui proces civil, în care Primăria Vaideeni, care susține că deține în proprietate o parte a domeniului, a dat în judecată Primăria Voineasa.

Pe pagina oficială a Domeniului Schiabil Transalpina, angajații au postat noutăți despre atmosfera de pe pârtii: “Abia astăzi au fost condiții optime pentru o artificială de calitate. Din zori tunurile și lanciile duduie și cern la zăpadă de zor. Nu am văzut nici un comunicat oficial, nici pe site-ul primăriei, nici pe site-ul administrației SRT, dar toată suflarea implicata în prepararea celor mai bune condiții posibile de ski&snowboard, vorbește și muncește de zor pentru deschiderea din 31 ianuarie 2020.”

Au fost aprobate și tarifele pentru skipass-uri, pentru acest sezon la Schi Transalpina. Astfel, o cartelă pentru o ziă va costa 110 lei, iar pentru jumătate de zi va costa 80 de lei (până la ora 14.00) sau 75 de lei (după ora 13.00). O urcare cu gondola va costa 25 lei, iar pentru copil – 15 lei. Mai multe prețuri în foto atașat.

 

Sursa: https://sibiu100.ro/info-utile/185503-se-deschide-domeniul-schiabil-transalpina-din-voineasa/

FOTO: Marcel Andreescu, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe