Presa valceana se uneste impotriva unui ABUZ fara precedent: Prefectul Tiberiu Costea, persona non-grata a județului Vâlcea!

vineri, 14 februarie 2020

Prefectul Tiberiu Costea, persona non-grata a județului Vâlcea!

Publicațiile vâlcene Ziarul de Vâlcea, Criterii, Eveniment Vâlcean, Râmnicu Vâlcea Week, Cozia Info și Gazeta Vâlceană propun un gest extrem într-o situație extremă pentru județul Vâlcea. Prefectul județului, Tiberiu Costea, reprezentantul guvernului liberal, încearcă să blocheze 89 de localități și aproximativ 400.000 de locuitori. Redăm mai jos comunicatul fraudulos care aruncă în aer Vâlcea.
Tiberiu Costea va fi declarat persona non grata a județului de publicațiile mai sus amintite, în cazul în care va bloca activitatea județului.

Publicațiile și televiziunile care vor să se alăture protestului, sunt rugate să o facă.

Comunicat de presă

“Instituția Prefectului –Județul Vâlcea solicită Consiliului Județean Vâlcea să reanalizeze două dintre proiectele de hotărâre incluse pe ordinea de zi a ședinței din data de 18 februarie a.c., ce privesc alocarea unor sume de bani pentru primăriile din județ, în urma unor sesizări primite de la mai mulți primari care susțin că aceste fonduri au fost repartizate pe criterii exclusiv politice.

Este vorba de Proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată destinate finanțării cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, pe anul 2020 și estimările pe anii 2021-2023, care nu respectă prevederile art.33 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, și de Proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 27.316 mii lei, din fondul la dispoziția Consiliului Județean Vâlcea, constituit potrivit prevederilor art.6, alin.1, lit. c din Legea bugetului de stat pe anul 2020, nr. 5/2020, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ–teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din venituri proprii, inclusiv din impozitul pe venit și din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, pe anul 2020, din care nu rezultă care au fost criteriile pe baza cărora au fost formulate propunerile de repartizare a acestor bani.

Instituția Prefectului solicită astfel ca aceste aspecte să fie clarificate de către reprezentanții Consiliului JudețeanVâlcea înainte ca proiectele să fie supuse la vot, iar adoptarea lor să se realizeze cu respectarea prevederilor legale. În caz contrar, Prefectura Vâlcea va acționa potrivit legii și va ataca aceste acte administrative”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe