|duminică, noiembrie 28, 2021
  • Follow Us!

Politistii valceni au depistat produse alimentare cu termen de valabilitate expirat 

produse confiscate SICE (6)

          Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea au acționat pentru prevenirea și combaterea propagării virusului gripei aviare, combaterii evaziunii fiscale și verificarea legalității activităților de comerț desfășurate de unitățile de alimentație publică.

La data de 19 și 20 februarie a.c., au fost făcute controale la 4 operatori economici de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea care au ca obiect principal de activitate producția și comerțul cu produse alimentare și nealimentare.

În urma verificărilor făcute au fost constatate nereguli fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu o valoare de 12.000 lei.

Neregulile descoperite au constat în nefiscalizarea tuturor veniturilor obținute prin comercializarea produselor de pe stoc și punerea în vânzare către populație produse alimentare cu termen de valabilitate expirat sau fără etichete care să ateste proveniența, compoziția, data producției sau termenul de valabilitate.

De asemenea, ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 66,44 kg produse din carne, panificație și dulciuri, produse cu termen de valabilitate expirat sau neetichetate corespunzător.

Leave a Response