Majoritatea muncitorilor a plecat peste hotare pentru salarii mai bune și condiții de lucru mai decente, iar patronii români au rămas să se descurce cu o mână de oameni, care nu pot asigura mai mult decât o lucrare mică, pe sezon. De jumătate de an, la Ramnicu Vâlcea nu s-a înscris nimeni în concursul pentru efectuarea lucrărilor publice.

Acum așteaptă derogare de la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

„A cincea oară se scoate la licitaţe şi nu avem niciun ofertant. Vom încerca acum să scoatem doar câte un bloc la licitaţie, să vedem dacă vom primi avizul, pentru că a fost un calup de cinci, șase blocuri, bănuiesc că nu sunt firme suficient de puternice care să vină pentru cele șase blocuri și am cerut derogare să putem scoate câte un bloc, poate își vor permite firme mai mici care să vină să reabiliteze.”, a declarat primarul Mircia Gutău.

Nu doar cele 6 blocuri așteaptă înbunătățiri, ci și altele unde nici măcar nu s-a mai deschis licitație din cauza acestui rezultat dezastruos, cât și o sală de sport, care e scoasă pentru renovare, a treia oară, la licitație. (evz.ro)