CORONAVIRUS: Apel al Prefecturii Valcea catre populație să rămână calmă! In judet nu exista niciun bolnav cu coronavirus

joi, 27 februarie 2020

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSTITUȚIA PREFECTULUI - JUDEȚUL VÂLCEA

CANCELARIE PREFECT

Informare de presă

În urma apariției în spațiul public a unor informații, greșit înțelese, despre spațiile identificate în Vâlcea pentru carantinarea persoanelor care ar putea să se întoarcă din zonele afectate de noul coronavirus, facem precizarea că în aceste locații nu vor ajunge nici suspecți și cu atât mai puțin bolnavi de COVID -19.

Spațiile respective sunt destinate doar persoanelor asimptomatice care ar putea veni în Vâlcea din zone în care a fost confirmat virusul, pentru a fi monitorizate medical de către personalul autorizat, timp de 14 zile, în scop preventiv.

Subliniem, de asemenea, că până acum, în Vâlcea, nu s-a înregistrat niciun caz care să necesite carantinarea în aceste spații. Toți cei care au anunțat că s-au întors din țări afectate de coronavirus, sau care au intrat în contact cu cetățeanul italian la care s-a confirmat virusul, sunt fie izolați la domiciliul (fiind asimptomatici) și monitorizați de medicii de familie și cei de la DSP Vâlcea, fie sunt sub supraveghere la spital (un singur caz la care nu s-a confirmat prezența virusului).
Pe această cale, facem din nou apel la populație să rămână calmă și să respecte regulile generale pentru a preveni infectarea: spălarea mâinilor cât mai des cu apă și săpun, evitarea contactului cu persoane bolnave (care au simptome respiratorii), folosirea batistei de unică folosință, abținerea de la automedicație, anunțarea medicului de familie la apariția oricăror simptome respiratorii, evitarea spațiilor aglomerate și anunțarea de urgență la medicul de familie și la DSP (telefonic) a persoanelor care se întorc din zone afectate de coronavirus.

Râmnicu Vâlcea, 27 februarie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe