|sâmbătă, noiembrie 27, 2021
  • Follow Us!

Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Hidroelectrica 

Energetic

 

Hidroelectrica a semnat primul contract de parteneriat pentru formarea elevilor prin învățământ dual

Hidroelectrica și Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea au semnat primul contract de parteneriat, dintr-o serie de șapte, pentru formarea profesională a elevilor prin învățământ dual. Contractul presupune calificarea tinerilor, pe parcursul a trei ani de studii, în domeniile electrician aparate, echipamente electrice și energetice, electromecanic utilaje și instalații industriale.
Pe durata celor 3 ani de studiu, Hidroelectrica va acorda burse lunare de 500 de lei pentru fiecare elev înscris în programul educațional. De asemenea, va asigura examinare de medicina muncii și analizele medicale obligatorii în vederea efectuării stagiilor de practică în cadrul obiectivelor hidroenergetice. Hidroelectrica va pune la dispoziție echipament de lucru și de protecție.

Hidroelectrica a aprobat în anul 2019, în Adunarea Generală a Acționarilor, implicarea companiei în susținerea învățământului dual, prin înființarea a șapte clase în cele șapte zone în care societatea are sucursale. Decizia este una strategică și vizează asigurarea personalului calificat pentru acoperirea necesarului de posturi în domeniile de activitate specifice Hidroelectrica. Sumele alocate susținerii elevi înscriși la forma de învățământ dual pentru un ciclu de 3 ani școlari (2020-2021/2021-2022/2022-2023) se ridică la 3.397.796 lei.

Instituţiile partenere

Alegerea partenerilor instituționali din domeniul învâțământului s-a făcut în corelare cu numărul de angajați ai sucursalei din exploatarea centralelor hidroelectrice și vârsta medie a angajaților, necesitățile de întinerire a personalului operativ în fiecare sucursală pornind de la estimările privind pensionarea personalului în anul 2023. De asemenea, au fost analizate și rezultatele școlare/experiența instituțiilor de învățământ, precum și pregătirea cadrelor didactice și modulele de specialitate.

Hidroelectrica și-a îndreptat atenția către șapte instituții de învâțământ, acreditate sau în curs de acreditare, care pregătesc elevi în principalele meserii din exploatarea centralelor hidroenergetice (electrician și mașinist):

  • Liceul Tehnologic Vasile Sav din Roman (44 km de Piatra Neamț), pentru Sucursala Bistrița;
  • Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea, pentru Sucursala Hidrocentrale Râmnicu Vâlcea;
  • Colegiul Tehnic Energetic Cluj Napoca sau Colegiul Tehnic Traian Vuia, Oradea, pentru Sucursala Hidrocentrale Cluj;
  • Liceul Ferdinand I din Curtea de Argeș, care necesită acreditare, pentru Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș;
  • Liceul Tehnologic „SEBEȘ” și/sau Independența Sibiu, pentru Sucursala Hidrocentrale Sebeș;
  • Liceul Domnul Tudor din Drobeta Turnu Severin, care necesită acreditare, pentru Sucursala Hidrocentrale Porțile de Fier;
  • Colegiului Național IC Brăteanu din Hațeg, care necesită acreditare pentru meseria de electromecanic, pentru Sucursala Hidrocentrale Hațeg.

Sursa: gds.ro

 

Leave a Response