Campioana SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat clar la Bistrița  

miercuri, 19 februarie 2020

 

Gloria Bistrița era un fel de sperietoare pentru SCM Rm. Vâlcea. Ardelencele câștigaseră ultimele două partide cu oltencele și băgaseră frica în campioană. Au cedat însă în Cupă, 21-27. Meciul din optimile Cupei României nu venea deloc într-un moment bun pentru Vâlcea, care acum trei zile pierduse surprinzător la Cisnădie! Bistrița venea, în schimb, după calificarea în sferturile Cupei EHF, notează gsp.ro.

Vâlcea a făcut însă un meci foarte bun aseară. Apărarea oltencelor a fost la superlativ, iar centrul sârb Kristina Liscevici a fost de-a dreptul magnific. Antrenorul Florentin Pera a schimbat jucătoarele din centrul apărării, mizând pe Jelena Trifunovici și Raluca Băcăoanu. Și pivotul nu a înșelat încrederea. Bistrița a pedalat în gol în fața apărării oaspete, doar aruncările Nataliei Vasileuskaia, campioană cu Vâlcea sezonul trecut, găsindu-și finalitatea. SCM s-a distanțat la 11-6 în minutul 21, dar a urmat cea mai bună perioadă a fetelor lui Horațiu Pașca. Daria Ilina a adus mai multe soluții în atac, iar Gloria a revenit incredibil, la 10-11, după 7 minute fără gol ale oltencelor. Vâlcea nu s-a panicat însă, și a intrat la cabine cu două goluri avantaj, 13-11. A avut febră 39,4, dar a jucat!

Irina Glibko a împlinit în ziua meciului 30 de ani. Antrenorul Florentin Pera a vrut să o lase în tribună, ucrainianca fiind răcită, cu o seară înainte având o stare febrilă. Dar Irina a ținut cu tot dinadinsul să joace, și nu a făcut-o deloc rău. În partea a doua, Vâlcea și-a ridicat nivelul jocului, profitând de jocul uimitor al Kristinei Liscevici. Centrul "naționalei" Serbiei a coordonat fiecare acțiune a echipei sale, a marcat, și-a servit excelent colegele, iar Vâlcea s-a desprins pe tabelă la 10 goluri: 16-26. Portarul Marta Batinovici a avut și ea câteva intervenții foarte bune, securizând poarta.

Cu gândul la meciul de sâmbătă, de la Ljubljana, din Liga Campionilor, Vâlcea a schimbat titularele și meciul s-a încheiat 27-21. Calificare în sferturi, acolo unde au rămas doar echipe de primă ligă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe