VIDEO. Amenințare cu bombă la Vâlcea. Ambele mall-uri din oraș au fost evacuate

duminică, 12 ianuarie 2020

VIDEO. Amenințare cu bombă la Vâlcea. Ambele mall-uri din oraș au fost evacuate

 UPDATE:  Intervenţia forţelor de ordine la cele două mall-uri din municipiul Râmnicu Vâlcea s-a încheiat. Acum este certitudine că alarma a fost una falsă, nefiind găsit nimic suspect. Persoana care a dat alarma falsă riscă o amendă între 500 şi 1000 de lei.

Aproximativ 3.000 de persoane au fost evacuate din cele două mall-uri aflate în municipiul Râmnicu Vâlcea, duminică seara, în urma ameninţării cu bombă făcută la numărul unic de urgenţă 112.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, aproximativ 300 de persoane au fost evacuate din mall-ul vechi şi 2.500 din noul centru comercial. Evacuarea celor două clădiri s-a făcut fără incidente.

Conform aceleiaşi surse, în jurul orei 18,54 a fost primit un apel pe 112 cu privire la faptul ca în mall-ul nou din municipiul Râmnicu Vâlcea este amplasată o bombă.

“Poliţişti, jandarmi şi forţe SRI s-au deplasat imediat la ambele mall-uri din municipiu, unde au fost luate măsuri conform procedurilor legale. De asemenea, poliţiştii efectuează verificări pentru identificarea apelantului. Rugăm cetăţenii care se află în incinta mall-urilor să respecte indicaţiile date de către forţele de ordine”, au transmis reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea a anunţat că a fost solicitată intervenţia pompierilor la noul mall din oraş.

“Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea intervin pentru gestionarea unei potenţiale situaţii de urgenţă în urma unui apel de ameninţare cu bombă. (...). La faţa locului au fost trimise două echipaje (unul de stingere şi o autospecială SMURD) coordonate de inspectorul şef al ISU Vâlcea. În acelaşi timp, au fost prealertate toate forţele de intervenţie ale SAJ Vâlcea şi SMURD de la celelalte subunităţi, pentru a fi pregătite de intervenţie în cazul în care se va impune acest lucru”, se arată într-un comunicat al ISU Vâlcea.

Aceeaşi sursă precizează că au fost pregătite şi corturile pentru asigurarea condiţiilor necesare acordării primului ajutor în cazul în care ar exista victime.

 

Sursa: Agerpres

 

 

 

Autoritățile din Râmnicu-Vâlcea sunt în alertă după ce o persoană a sunat, duminică seara, la 112 și a spus că a fost amplasată o bombă în noul Mall din oraș, scrie Mediafax.

UPDATE aproximativ 3.000 de persoane au fost evacuate din cele două mall-uri aflate în municipiul Râmnicu Vâlcea, duminică seara, în urma ameninţării cu bombă făcută la numărul unic de urgenţă 112.

UPDATE Ambele mall-uri din municipiul Râmnicu Vâlcea sunt evacuate. La ambele centre comerciale intervin poliţişti, jandarmi şi forţe SRI.

Potrivit ISU Vâlcea, a fost primit un apel pe 112 cu privire la faptul că în noul Mall din Râmnicu Vâlcea este amplasata o bombă.

Citește și: Trupele Hezbollah pregătesc RĂZBUNAREA lui Soleimani: paramilitarii antrenați de Iran vizează toate bazele americane din regiune

„Polițiști, jandarmi și forte S.R.I. s-au deplasat imediat la ambele mall-uri din municipiu, unde au fost luate măsuri conform procedurilor legale. De asemenea, polițiștii efectuează verificări pentru identificarea apelantului”, spun reprezentanții ISU Vâlcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe