Trei tipuri de cămăși în funcție de material. Află unde pot fi purtate și cum le poți asorta pentru o ținută perfectă

luni, 20 ianuarie 2020

 

Cămașa este, cu siguranță, articolul vestimentar care nu lipsește din garderoba unui bărbat, indiferent de vârsta și profesia sa. Mereu în atenția designerilor, nu se va demoda niciodată, fiind în permanentă reinventată din punct de vedere vizual, astfel încât să fie în pas cu moda mereu în schimbare. 

Cu toate acestea, există trei mari categorii de cămăși în funcție de materialul folosit, țesături care oferă versatilitate acestei piese vestimentare.

Află în ce situații poți purta cămașa în funcție de materialul folosit pentru croit:

 

  • Cămășile din tabinet

 

Tabinetul, numit și poplin, este un material cu striații fine, dar groase, din bumbac, mătase sau lână. 

Firele paralele de poplin care alcătuiesc urzeala sunt dispuse în plan orizontal, întrepătrându-se cu bătătura introdusă vertical în țesătură, oferindu-i, astfel, o rezistență foarte mare. Acest material permite pielii să respire, ceea ce înseamnă că poate fi purtată lejer sub un sacou, pentru un plus de elegantă. Cămășile din tabinet sunt destinate ocaziilor speciale, precum seratele formale și prezentările din cadrul corporațiilor. 

Tabinetul se calcă ușor, păstrându-și finețea și calitatea culorilor după spălare. Este versatil din punct de vedere cromatic, transformând cămășile în piese vestimentare de bază din cadrul ținutelor office și casual. Articolele de culoarea albă sunt destinate a fi purtate la birou sau la alte evenimente sociale, în timp ce  nuanțele de roz sau albastru pot fi soluția perfectă pentru o ținută casual, atunci când participi la o întâlnire între prieteni.

 

  • Cămășile din stofă

 

Stofa este o țesătură groasă din lână sau chiar din fibre sintetice. Cu acest material se pot realiza țesături diagonale care formează cămăși mult mai călduroase și mai pufoase. Acest aspect reprezintă un avantaj, datorită rezistenței crescute, dar totodată și un dezavantaj, din cauza tendinței materialului de a se șifona ușor. 

Astfel de cămăși nu pot fi purtate la un sacou sau un cardigan, pentru că nu permite pielii să respire corespunzător. Cu toate acestea, la trecerea de la sezonul cald la cel rece, când temperaturile încep să scadă ușor, aceste articolele vestimentare din stofă se pot purta lejer peste un tricou, lăsată descheiată la nasturi, obținându-se, astfel, o ținută smart casual.

 Trebuie să știi că stofa este un material care se murdărește mult mai greu față de poplin, la care petele de deodorant devin vizibile chiar de la prima purtare.

 

  • Cămășile din lyocell

 

Lyocellul este o țesătură din nanofibre organice obținute din dizolvarea pulpei de celuloză. Denumirea comercială a acestui versatil material este Tencel, care se bucură de un mare succes, fiind alegerea de top a designerilor vestimentari. Cămășile din nanofibre de celuloză permite pielea să respire, și, totodată, intervine în combaterea dezvoltării bacteriene, datorită faptului că nu există niciun reziduu de umiditate. 

Lyocellul se poate spăla și în apă rece cu puțin detergent și balsam de rufe, deoarece nu are nevoie de o intervenție termică pentru o curățare eficientă. Astfel de cămăși sunt ideale de purtat în timpul verii, atunci când temperaturile pot deveni caniculare.

Alegerea cămășii poate fi uneori dificilă din cauză că nu te poți decide asupra culorii și a materialului. Cel mai ușor este să stabilești ce vrei să transmiți, simțindu-te, în același timp, confortabil.

sursa foto: unsplash.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe