Tânărul Mihai Eduard Alin, voluntar în cadrul ISU Vâlcea, a salvat viata unui barbat de 40 de ani, aflat in stop cardio-respirator

marți, 14 ianuarie 2020

În ultimele 48 de ore, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 52 de situații de urgență, dintre care 38 au fost reprezentate de intervențiile SMURD.

Din cele 38 de cazuri, trei au fost solicitări pentru situații de stop cardio-respirator, patru accidente de circulație și restul diverse afecțiuni medicale.

Astfel, prin intervenția promptă a fost salvată viața unui barbat în vârstă de 40 de ani din Râmnicu Vâlcea, angajat al unei spălători din Zona Nord. La salvarea persoanei a avut o contribuție importantă Mihai Eduard Alin, voluntar în cadrul ISU Vâlcea începând cu anul 2019. Acesta a urmat pașii protocolului de resuscitare în cazul persoanei amintite, până la sosirea ambulanțelor.

Din nefericire la celelalte două cazuri de stop cardio-respirator nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul de către medicii de la ambulanță.

În același interval, angajații ISU Vâlcea au acționat pentru stingerea a două incendii produse la acoperișurile unor locuințe precum și la stingerea a trei incendii de vegetație uscată în localitățile : Fârtățești, Copăceni și Horezu unde a ars vegetația pe o suprafață de 3,5 ha.

De asemenea, în intervalul menționat, s-au efectuat 9 acțiuni pentru protecția comunității astfel:

echipajele de intervenție SMURD au executat trei misiuni de patrulare pentru identificarea eventualelor persoane fără adăpost aflate în pericol de hipotermie din cauza temperaturilor scăzute. Nu a fost identificată nici o persoană aflată în dificultate.
patru acțiuni de prevenire ale unor potențiale situații de urgență în cazul unui accident rutier, la un cablu de electricitate căzut pe carosabil și încă două centre comerciale unde a fost anunțată o posibilă situație de urgență;
două misiuni de recunoașteri în anumite obiective pericol de incendiu.

FB_IMG_1579032368858

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe