Știi cum să asortezi un pulover la diverse articole vestimentare? Află secretele unui dress code de succes

marți, 28 ianuarie 2020

 

Puloverul este unul dintre cele mai populare articole de îmbrăcăminte din întreagă lume, cunoscut pentru utilitatea și versatilitatea să, fiind de mai multe tipuri. Din punct de vedere tradițional, acesta este confecționat prin tricotaj, nu are nasturi, și acoperă partea de sus a corpului până peste talie. De-a lungul timpului, designerii vestimentari au adus tot felul de artificii stilistice și au creat mai multe modele, care acum includ atât nasturi, cât și fermoare sau capse. De asemenea, există variante fără mâneci, care se poartă deasupra unei cămăși, și pot fi asortate excelent unui sacou cu aceleași nuanțe cromatice. 

Moda este mereu în schimbare, dar, dacă vei ține cont de câteva reguli de bază, vei avea o ținută care va fi apreciată indiferent de ocazie.

Iată care sunt cele mai importante reguli vestimentare de care trebuie să ții cont atunci când vrei să incluzi în ținuta ta un pulover:

  1. O ținută casual, dar plină de stil, poți avea cu ajutorul unui pulover cu fermoar

Totodată, acest tip de pulover este cunoscut și sub denumirea de hanorac cu fermoar. Fiind tricotat, în funcție de materialul folosit, poate fi destul de voluminos și poate fi purtat peste un tricou simplu, într-o singură culoare, pentru a evita încărcarea cromatică.

Există pulovere cu fermoar pentru bărbați de la Massini, care sunt croite într-un stil elegant și rafinat, ceea ce înseamnă că pot fi asortate cu o cămașă și chiar cu o cravată.

  1. Sacoul purtat peste un pulover tip maletă este secretul unei ținute smart casual

Maleta este foarte cunoscută încă din perioada copilăriei, când era inclusă în vestimentație de către părinți, datorită unei bune protecții termice. Cu toate că nu este tricotată, ea face parte din aceeași categorie vestimentară ca și puloverul, iar, cu trecerea timpului, acest obiect de îmbrăcăminte a devenit foarte practic. De regulă, este într-o singură culoare, iar acest detaliu o face să fie o piesă foarte importantă în construirea unei ținute elegante, pentru că poate fi purtată sub un sacou, atât la birou, cât și la evenimente speciale și la întâlniri formale.

  1. Puloverele tip V vor fi purtate întotdeauna peste o cămașă, niciodată direct pe piele

Puloverul cu gâtul tip V este, probabil, unul dintre articole vestimentare care nu se demodează niciodată și rămâne mereu util atunci când vrei să abordezi un stil clasic și elegant, dar, totodată, să fie și comod. Poți să-l îmbraci peste o cămașă diferită ca și culoare, pentru un contrast de efect, a căror mâneci să să se oprească într-un ceas sau o brățară. 

Ce nu trebuie să faci este să porți puloverul în V fără nimic pe dedesubt. Acest aspect este un gest care poate fi interpretat ca o neglijență din partea ta și nici nu este prezentabil.

Puloverul a fost de la început și rămâne unul dintre cele mai versatile articole vestimentare din garderoba unui bărbat. Disponibil într-o varietate de culori și materiale, includerea unuia în ținută garantează o imagine îngrijită, care va fi apreciată de cei din jur.

sursă foto: unsplash.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe