Staretii Ioanichie si Maxim de la manastirile Frasinei si Patrunsa iau atitudine impotriva celor trei pustnici nepomenitori

duminică, 19 ianuarie 2020

Precizari cu privire la situatia nepomenitorilor Gurie, Isihie și Modest

Referitor la mărturisirile așa-zișilor pustnici Gurie, Isihie și Modest, foști viețuitori ai mănăstirilor Frăsinei și Pătrunsa, din Arhiepiscopia Râmnicului, care au lansat în spațiul public o scrisoare deschisă către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, anunțând întreruperea pomenirii ierarhului lor, precizam urmatoarele:

O perioadă, monahii menționați au fost viețuitori ai mănăstirilor Frăsinei și Pătrunsa. Aceştia „au plecat la pustie” fără să aibă binecuvântare nici de la ierarh, nici de la duhovnic, nici de la noi, stareții mănăstirilor Frăsinei și Pătrunsa, aflându-se în neascultare, care este o condiție fundamentală a vieții monohale. Aceştia nu sunt în legătură cu mănăstirile lor de metanie și nici nu cunoaştem detalii cu privire la viața lor actuală.

Afirmăm cu tărie că noi, stareții și obștile mănăstirilor  Frăsinei și Pătrunsa, ne delimităm total de orice afirmație din scrisoarea acestora de încetare a pomenirii chiriarhului nostru, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. Condamnăm atitudinea acestora și rămânem în continuare sub ascultarea și oblăduirea Bisericii Ortodoxe Române și a ierarhului nostru. Drept pentru care întărim aceasta cu semnătura noastră și sigiliul mănăstirilor Frăsinei și Pătrunsa”, au completat Arhim. loanichie Popescu, starețul mănăstirii Frăsinei și lerom. Maxim Ursu, starețul mănăstirii Pătrunsa.

Stareții Arhim. loanichie Popescu și lerom. Maxim Ursu

Untitled

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe