Sparle si soparle, 09.01.2020

joi, 9 ianuarie 2020
  • Pe când era împuternicit la șefia IPJ Harghita, actualul „boss” al Poliției Vâlcea, Constantin Mihalache, a câștigat într-un an suma de 1,1 miliarde de lei vechi numai din salarii, la care se mai adaugă 450 milioane de lei vechi încasați de soția sa din postura de profesor la o școală din Miercurea Ciuc. De fapt, toată averea lui Constantin Mihalache este în județul Harghita, deoarece acesta mai deține acolo două terenuri, un apartament, o casă de vacanță și două autoturisme. Mai spunem că proaspătul șef al IPJ Vâlcea a mai contractat credite de la BCR în sumă totală de circa 1 miliard de lei vechi.
  • Potrivit concluziilor unui control al Curții de Conturi, Direcția Administrării Domeniului Public din Râmnicu Vâlcea a efectuat în urmă cu doi ani plăți fără existența tuturor documentelor justificative, întocmite conform legii, care să ateste exactitatea și realitatea sumelor datorate. Nu a respectat prevederilor legale privind calcularea, evidențierea și virarea la bugetul statului a sumelor datorate de instituția publică pentru neangajarea de persoane cu handicap, precum și cele privind scoaterea din funcțiune a mijloacelor fixe. De asemenea, DADP a efectuat plăți pentru cheltuieli de reparații și intervenții la construcții, în sumă de 510 milioane de lei vechi, neexecutate de constructori, la care s-au calculat accesorii în sumă de 50 milioane de lei vechi. Tot DADP a dat în exploatare și funcționare obiective la care s-au efectuat lucrări de reparații, înainte de a fi recepționate, și nu a aplicat prevederile regulamentului de recepții în construcții, actualizat.
  • În Dosarul nr. 1814/90/2019, aflat pe rolul Tribunalului Vâlcea, judecătorii au decis la finele anului trecut să respingă contestaţia formulată de fostul director de tristă amintire Constantin Roibu împotriva tabelului suplimentar de creanţe al debitorului SC Oltchim SA. „Respinge contestaţia formulată de contestatorul Roibu Constantin împotriva tabelului suplimentar de creanţe al debitorului Oltchim SA, publicat în BPI nr. 13158/08.07.2019 întocmit de consorţiul lichidatorilor judiciari Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, în contradictoriu cu consorţiului lichidatorilor judiciari şi cu comitetul creditorilor constituit din autoritatea pentru administrarea activelor statului, Banca Transilvania SA, CEC Bank SA, Societatea Energetică Electrica SA şi Bulrom Gas Impex SRL. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii. În cazul exercitării căii de atac, cererea se va depune la Tribunalul Vâlcea”, se arată în minuta instanței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe