Sfaturi pentru achiziţia unei mașini ieftine second hand

miercuri, 15 ianuarie 2020

 

sursa foto: https://pixabay.com/photos/car-sale-handshake-agreement-sold-3785932/

 

Piața auto este atât de dezvoltată încât se găsesc de vânzare mașini pentru absolut toate gusturile și buzunarele. Partea cea mai bună a vremurilor în care trăim este că granițele sunt mult mai elastice, astfel că poți să cumperi o mașină dintr-o țară din Vestul Europei la fel de ușor ca și cum ai face un drum până într-un oraș mai îndepărtat din țară. Iar dacă apelezi la serviciile unui portal de licitație mașini ieftine second hand, ai de ales dintr-o gamă variată de mașini uzate și beneficiezi de transport, livrare și chiar soluții de finanțare.

Defectele exterioare minore scad mult prețul mașinii

Vopseaua decolorată sau mătuită, zgârieturile minore sau chiar urmele de accidente ușoare sunt elemente care scad mult din prețul de vânzare al unei mașini. Dacă aceste piese nu afectează performanțele mecanice ale mașinii, atunci poți considera ca ai găsit un chilipir. Numeroase platforme online au început să exploateze acest segment de piață. Cotw.com, spre exemplu, îți prezintă în detaliu problemele estetice ale caroseriei, pentru a-ți face o imagine cu privire la bugetul pe care trebuie să-l aloci pentru reparații. Per total, oricum ieși în câștig, deoarece prețul de achiziție este mult mai mic decât modelele similare fără defecte sau cu retușurile deja făcute. Atenție însă la elementele de siguranță: zona motorului sau a pragurilor trebuie să fie intacte, deoarece intervențiile asupra acestora scad din fiabilitatea mașinii.

Mașinile ieșite din garanție ajung la vânzare

Un alt sfat al specialiștilor din domeniul vânzărilor de mașini este să-ți orientezi căutările în funcție de garanțiile oferite de producătorii auto. În special în Occident există obișnuința ca proprietarii să înlocuiască mașinile atunci când se încheie perioada de garanție. Dealerii de mașini cunosc această preferință și au sisteme avantajoase de tip buy-back pentru fidelizarea clienților. Este un fel de leasing operațional care funcționează mult mai bine decât la noi, oamenii au tot timpul mașinile în garanție, iar autoturismele vechi ajung în parcuri auto și de cele mai multe ori iau calea Estului. Automobile de 5, 7 sau chiar 10 ani ajung astfel să fie vândute la prețuri mult mai mici decât media pieței, pentru a nu aglomera prea mult autohaus-urile.

Negociezi mult mai ușor când ai întreaga sumă la dispoziție

Este o regulă de bază a comerțului: negocierea devine mult mai flexibilă atunci când plătești integral și repede. După ce ți-ai stabilit bugetul și ai restrâns lista mașinilor dorite la câteva modele, poți începe vânătoarea de chilipiruri. Oamenii își vând mașinile din diverse motive. Cei care au nevoie de bani rapid sau care nu vor să piardă prea mult timp până la momentul vânzării se informează cu privire la modelele similare din piață și stabilesc un preț mai mic. Poți fi beneficiarul unei astfel de reduceri dacă urmărești atent anunțurile auto.

Ferește-te de escrocherii

În parcurile auto din țară și din străinătate sau în spatele anunțurilor de mică sau mare publicitate tipărite și online sunt o mulțime de samsari care așteaptă clienți vulnerabili. Te poți păzi de aceste încercări de escrocherii verificând temeinic în primul rând actele mașinii și istoricul acesteia după seria VIN. Apoi, dacă ai acces să vezi mașina înainte de a o cumpăra, mergi însoțit de un mecanic sau prieten care se pricepe și propune vânzătorului un test într-o reprezentanță, pentru a verifica starea generală a automobilului. Avantajul platformelor de tip cotw.com este că îți prezintă în descriere toate documentele mașinii, precum și problemele tehnice sau estetice în detaliu.

Valorificarea la maximum a resurselor internetului și telefoanelor inteligente te poate ajuta să găsești cea mai bună ofertă care se potrivește nevoilor tale atunci când ești în căutarea unei mașini ieftine second hand.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe