SCM Rm. Vâlcea a dat recital la primul meci în Liga Campionilor din acest an! Calificarea echipei lui Florentin Pera în sferturile de finală prinde contur

sâmbătă, 25 ianuarie 2020

SCM Rm. Vâlcea a dat recital la primul meci în Liga Campionilor din acest an! Calificarea echipei lui Florentin Pera în sferturile de finală prinde contur

Meciul de handbal feminin CSM Bucuresti - SCM Ramnicu Valcea din finala mare a Cupei Romaniei, disputat in Sala Sporturilor din Bistrita, duminica, 21 aprilie 2019.

SCM Rm. Vâlcea a luat un start lansat în grupele principale ale Ligii Campionilor, reușind să învingă Krim Ljubljana cu scorul de 31-16. În urma acestui rezultat, formația lui Florentin Pera a urcat pe locul 4 în Grupa 2.

SCM Rm. Vâlcea va susține următorul meci în Liga Campionilor în deplasare, pe 2 februarie. cu Savehof (Suedia).
Campioana României a bătut Krim Ljubljana la 15 goluri diferență, în condițiile în care a început destul de ezitant și nu a reușit să marcheze în primele 8 minute. Vâlcea a irosit primele patru atacuri, după o bară a interului Mireya Gonzalez, două mingi ratate de Glibko și Norgaard și o pasă la intercepție a coordonatorului Fraga Fernandez. Aceasta din urmă avea să fie și singura greșeală a echipei în prima repriză.

Tot cele patru jucătoare au reușit să marcheze apoi primele patru goluri pentru formația Rm. Vâlcea, iar lucrurile au intrat rapid pe un făgaș normal (4-3, min. 12). Vicecampioane mondiale în urmă cu o lună cu Spania, Fernandez, Gonzalez și Lopez au căpătat mai multă încredere, iar această stare a preluat-o întreaga echipă. SCM a jucat dezinvolt din momentul în care a preluat conducerea, iar până la pauză s-a desprins până la 6 goluri, 14-8. Diferența a crescut în principal după două contraatacuri concretizate de Marta Lopez. Samara da Silva și Jelena Trifunovic au închis bine culoarele în defensivă, iar mingile recuperate s-au transformat în goluri ușoare.

Vâlcea nu s-a relaxat la pauză, ci a continuat să apese pe accelerație la reluare. S-a evidențiat Iryna Glibko, care și-a asumat șutul la poartă, a fost din nou acea jucătoare decisivă din sezonul trecut, când a ajutat echipa să câștige titlul. Cu șase goluri marcate de ucraineană în primele nouă minute, echipa lui Florentin Pera s-a distanțat la 10 goluri diferență, 21-11.

Nici la acest rezultat, Vâlcea nu a oprit motoarele. A avut un obiectiv clar de la bun început, să câștige la o diferență cât mai concludentă, în cazul în care meciurile directe vor conta pentru departajare. SCM a ajuns astfel la 25-13 (min. 46), o ocazie excelentă pentru a primi încredere absolut toate jucătoarele.

Mădălina Zamfirescu a dat drumul la braț și a înscris un eurogol, finalul aparținându-i însă portarului Diana Ciucă. Tânăra handbalistă a avut patru parade la rând și nu a primit gol în ultimele șapte minute. A marcat inclusiv Daniela Marin. La final, campioana României a înregistrat o victorie de pus în ramă: 31-16.

Sursa: prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe