|vineri, februarie 26, 2021
  • Follow Us!

Prima româncă care candidează într-o cursă electorală în Germania este o valceanca 

a977c0d0255e6192e702ed3eb8cbe2bf.777x4417Cc

Secretarul adjunct al PMP, Ioana Constantin, a participat vineri la Convenția Românilor de Pretutindeni, unde a întâlnit-o pe valceanca Ionela van Rees-Zota, prima româncă care candidează într-o cursă electorală în Germania.

Concret, aceasta candidează pentru un loc de consilier local din partea Uniunii Creștin Sociale din landul Bavaria la Nurenberg.

Ioana Constantin: “Ionela van Rees-Zota candidează la alegerile locale din Germania, la consiliul local din Nurenberg, din partea CSU. Este prima româncă în poziția de candidat în Germania.

Ionela are 42 de ani, este fondatoarea ziarului “Vocea ta” ce apare în 6 țări, agenția de presă Așii romani, președinte Liga Asociațiilor române din Germania.

Ne-am întâlnit vineri la Convenția Românilor de Pretutindeni la Palatul Parlamentului și mi-a făcut mare plăcere să discutăm. Mult succes, Ionela!

În același timp, mă bucur să intru în contact și cu români din Diaspora care revin acasă pentru a candida la alegerile din țară”.

Ionela van Rees-Zota a inițiat proiectul Centrului Cultural Româno-German, care a luat ființă în data de 19 mai 2018. Centrul Cultural Româno-German de Ajutor şi Integrare îi ajută pe românii din zona metropolitană Nürnberg în multe zone de activitate, precum cultură, bibliotecă, consiliere, presă, activităţi pentru copii, job-uri, ajutor de orice natură, studierea limbii germane etc., conform dordecasa.eu.

Leave a Response