Managerul SJU Valcea, medicul Dan Ponoran: Sectia UPU va fi dotata cu camere audio-video!

vineri, 24 ianuarie 2020

Ramona Mischiu, mama copilului din Ramnicu Valcea, care s-a ranit dupa ce a cazut pe scari, acuza ca asistenta l-a trimis pe baiat acasa, sa isi puna gheata, fara sa fie vazut de medici, iar cand a cerut un scaun pe care sa isi aseze copilul, cadrul medical i-a spus ca isi caute singura loc sau sa ramana in picioare.

"I se umflasera picioarele si nu mai putea sa mearga. Nu era o simpla julitura, asa ca am mers la Urgenta. Am ajuns acolo si i-am rugat sa ma ajute cu un scaun cu rotile, ceva, sa-l iau din masina. Copilul este mai solid si mai maricel. Mi s-a spus ca n-au niciun scaun cu rotile, daca vreau, sa ma apuc sa caut eu vreunul liber, ca n-au nici personal sa-mi dea. L-am dus cu chiu cu vai....L-au repartizat la traume. Acolo, la fel, <cautati-va un loc sau stati in picioare> ca nu aveau nici scaune, nici nimic.. Erau trei paturi ocupate, si doua mame cu copii in brate", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ramona Mischiu.

Aceasta povesteste ca, la un moment dat, femeie care avea un traumatism la nivelul capului, i-a facut copilului loc in patul in care statea.

"A iesit doamna asistenta, a completat fisa si ne-a trimis la radiografie. Atunci am intrebat cum il duc? A zis <pai nu stim, ca n-avem scaune, mergeti si cautati>. I-am spus ca n-am cum sa ma apuc eu sa caut echipamente medicale prin spital. M-a ajutat un sofer de pe ambulanta, cred. M-am intors de la radiografie, s-a uitat doamna asistenta pe rezultatul de la radiografie, a zis ca este doar o contuzie, ii puneti gheata, nurofen, daca apar ceva schimbari veniti maine sau luni la ora 11, la doamna Coltea, ca dansa e pediatru ortoped. In rest, nu avem ce sa-i facem. Nimeni nu a pus mana pe el, in afara de doamna asistenta care l-a curatat cu betadina, i-a pus un pansament si i-a facut un vaccin antitetanus, nimeni nu a pus mana pe el. Presupun ca putea sa-l vada si un ortoped de adulti, daca cu aveau de copii", mai spune mama copilului.

Aceasta acuza ca, desi copilul nu a fost vazut de un medic, fisa din spital este semnata de doctorul de garda.

Intrebat de corespondentul MEDIAFAX, despre acest caz, medicul de garda Maria Nitu sustine ca mama a venit "croita pe cearta".

"Mama a venit croita pe cearta. A facut scandal si in Triaj, si la Radiologie, am inteles. Eu am fost acolo, am vazut copilul. Chiar si doctorul Patrulescu de la Ortopedie adulti s-a uitat pe radiografie, l-am rugat sa vina cu o opinie, desi se vedea clar ca este doar o contuzie. Domnul doctor venise pentru un alt pacient si l-am rugat sa se uite pe radiografie. N-au fost brancardieri, iar asistenta a intrebat-o daca se duce cu copilul la raze, ca sa nu mai astepte. Si dumneaei s-a dus. A plecat cu recomandare sa se intoarca in policlinica. Avem un singur medic pediatru ortoped, nu este de garda in permanenta", a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Maria Nitu.

La randul sau, directorul Spitalului Judetean Valcea, Dan Ponoran, spune ca baiatul ranit a fost tratat "corespunzator", insa ca sa nu mai fie probleme analizeaza "dotarea doctorilor din UPU cu camere audio-video".

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe