|marți, martie 9, 2021
  • Follow Us!

D.S.V.S.A Vâlcea a eutanasiat 40 de porci, ca să prevină pesta porcină africană 

pesta-porcina-3-696x393
Acţiune pentru limitarea răspândirii pestei porcine

Specialiștii din cadrul D.S.V.S.A Vâlcea au confiscat, eutanasiat și îngropat 40 de porci. Totodată le-au recoltat probe biologice pentru efectuarea examenului virusologic.

Aceasta este o acţiune de prevenire a răspândirii pestei porcine africane făcută de D.S.V.S.A. Vâlcea şi polițiștii vâlceni.

La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Călimănești au oprit pentru control, pe raza comunei Sălătrucel,o autoutilitară condusă de un bărbat de 30 de ani, din județul Dâmboviţa. În urma controlului efectuat autoutilitarei polițiștii au descoperit 40 de suine, de diferite greutăți, pentru care bărbatul nu deţinea documente de proveniență și transport. Specialiștii din cadrul D.S.V.S.A ajunși la fața locului au procedat la confiscarea, eutanasierea și îngroparea suinelor. Totodată au fost recoltate probe biologice pentru efectuarea examenului virusologic.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform H.G. 984/2005 cu amendă în valoare de 720 de lei și a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de răspândirea bolilor la animale sau plante. (gds.ro)

Leave a Response