Bătaie în trafic, în mijlocul bulevardului principal din Râmnicu Vâlcea. Şase bărbaţi şi-au împărţit picioare şi pumni

duminică, 5 ianuarie 2020

Pe bulevardul principal din Râmnicu Vâlcea, pasagerii din două maşini s-au luat la bătaie după o şicanare în trafic.

Scena violenţelor în trafic a fost surprinsă de un participant la trafic. După cum reiese din comentarii, este vorba despre o femeie care avea şi copii în maşină.

Aceasta a trimis filmarea administratorului unei pagini de Facebook dedicată incidentelor din trafic: „Ai parcat ca un bou Valcea”, precizând şi numărul maşinii din care proveneau agresorii, în speranţa că aceştia vor putea fi găsiţi mai rapid.

Incidentul s-a petrecut la câţiva metri de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, aflat chiar după sensul giratoriu care se vede în imagini, pe cel mai important bulevard al municipiului Râmnicu Vâlcea, în zona nord a oraşului.

În imagini apar şase persoane care-şi împart pumni şi picioare, pe sensul de mers Vâlcea - Sibiu, opus de cel în care circulau şi se aude o persoană ţipând, probabil o femeie, dar nu se înţelege prea bine ce spune. Se aud însă la un moment dat cuvintele „Poliţia” şi „maşină”. În filmare mai apar şi cel puţin şapte maşini care staţionează, cel mai probabil neputând trece din cauza autoturismelor oprite ale celor implicaţi în scandal.

Din primele verificări reiese că este vorba despre o şicanare în trafic finalizată cu violenţe. Filmarea a devenit rapid virală.

Tot din postările de pe Facebook am reţinut şi că incidentul a fost anunţat la 112, iar poliţiştii au blocat maşina celor care au fugit ulterior de la faţa locului.

Poliţia Vâlcea a întocmit în acest caz un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe. Dacă se vor depune plângeri şi vor exista şi certificate medico-legale doveditoare, nu este exclus ca încadrarea să se modifice.

În ciuda numărului considerabil de şoferi nevoiţi să oprească şi să asiste la incident, nimeni nu pare să fi intervenit pentru aplanarea situaţiei, lucru condamnat şi pe reţeaua de socializare, de internauţi.

„În ziua de azi nimeni nu se mai bagă, deşi, dacă aş fi bărbat, m-aş fi băgat dacă erau la mijloc femei sau copii. Depinde şi cum a fost situaţia. Omul care a filmat poate chiar nu avea şanse să se bage peste animalele astea. Ăştia sunt de amendat sau dosare penale” sau „Poţi interveni şi altfel, suni la 112 şi în oraş sunt echipe de intervenţie rapidă care au dube în oraş acum. Nu le lua mai puţin de 3 - 5 minute şi-i prindea pe toţi, important să faci ceva”, ori „Nimeni nu spune să te iei la bătaie cu ei, important e cum reacţionezi, nu stai şi doar filmezi sau comentezi, ori fugi. Până la urmă se pot identifica şi cei care au fost acolo şi dacă se doreşte dai cu subsemnatul ca martor ocular la faţa locului şi tot la declaraţii poţi ajunge” sau „Nu mă mai surprinde nimic, pe zi ce trece daţi dovadă de prostie, de retard, treziţi-vă la realitate, staţi ca proştii şi vă uitaţi la nişte oameni de nimic, în loc să ajutaţi. Şi tu, prietene, stai să filmezi, în loc să te bagi între ei.... mi-ar fi ruşine, o ţară de cârcotaşi”, sună doar o parte dintre comentarii.

Pe pagina de Facebook unde a fost postată filmarea se explică de ce nu este divulgat numele cameramanului amator şi de ce acesta nu a intervenit în scandal: „Nu e de condamnat cine a filmat, filmarea poate ajuta în astfel de situaţii. Nu pot divulga persoana care a filmat, dar credeţi-mă nu era în măsură şi nici situaţia în care era, nu putea să aplaneze conflictul. Iar cu Poliţia ştiţi cum este: martor, declaraţii, ore pierdute pe la sediul Poliţiei şi, repet, situaţia în care se afla nu îi permitea”, a explicat administratorul paginii de socializare, pentru ca ulterior să precizeze că este vorba despre o „femeie, copii minori...”

Internauţii au comentat şi problema legislaţiei deficitare: „Legea nu te ajută când sari în apărarea cuiva. Şi despre legitima apărare nu are rost să discutăm”, sau „Acum probele video nu mai sunt luate în considerare, putea fi vorba şi de o crimă că tot era ok, la asta s-a ajuns”, ori „Într-o ţară normală la cap, astfel de agresiuni se pedepsesc grav. Bine, acolo, poliţiştii, procurorii, judecătorii nu primesc mită. Legile sunt făcute pentru a proteja cetăţeanul. (...) Vina tot noi o purtăm, pentru că ne-am învăţat cu pile, chestii şi "jmecheriluri". Dacă distrugi elementul de bază, distrugi şi viitorul! Educaţia.”

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe