Trei cazuri de scarlatină, diagnosticate clinic într-o şcoală din Drăgăşani, Vâlcea

duminică, 8 decembrie 2019

Trei elevi de la Şcoala "Nicolae Bălcescu" din Drăgăşani au fost diagnosticaţi săptămâna aceasta cu scarlatină, fiind în prezent izolaţi la domiciliu, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea.

Directoarea DSP Vâlcea, Lorena Mărgăritescu, a precizat că cei trei copii sunt din clase diferite, astfel că nu a fost declarat focar de scarlatină în şcoală, dar că s-au luat toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii bolii.

"Am fost informaţi miercuri despre aceste cazuri, iar joi reprezentanţii DSP au fost la şcoală pentru evaluarea situaţiei. S-au luat toate măsurile necesare - cei trei elevi au fost izolaţi, s-a făcut dezinfecţia în şcoală, iar elevii sunt supravegheaţi de către medicul unităţii de învăţământ, zilnic fiind făcut triajul copiilor pentru depistarea eventualelor noi cazuri. Cei trei nu sunt din aceeaşi clasă, diagnosticul fiind confirmat doar prin teste rapide, nu şi prin analize de laborator", a precizat Mărgăritescu.

Scarlatina este o boală contagioasă cauzată de streptococul beta-hemolitic de tip A, care afectează cu precădere copiii între cinci şi zece ani.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe