Sparle si soparle, 13.12.2019

joi, 12 decembrie 2019
  • Așa cum ziarul nostru a anticipat, inevitabilul s-a produs: prefectul Florian Marin a fost REVOCAT din funcție de către premierul Ludovic Orban în urma ședinței de Guvern care a avut loc marți, 10 decembrie 2019, „la pachet” cu toți prefecții din țară care au mai rămas pe poziții după instalarea Guvernului liberal. În locul lui Florian Marin nu a fost numit un alt prefect de Vâlcea, semn că atribuțiile vor fi preluate interimar de subprefectul Aurora Gherghina. Mai spunem că hotărârea privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Vâlcea de către domnul Marian Florian nu a fost publicată în Monitorul Oficial până la această oră, asta însemnând că nu a produs efecte juridice.

 

  • Șefa femeilor liberale din Vâlcea, Mihaela Andreianu, și-a dat demisia din calitatea de consilier județean, locul său urmând a fi luat la ședința Consiliului Județean de luni, 16 decembrie de Eftimie Ghermac, ce va fi cooptat în Comisia pentru cultura, culte, educație, tineret și sport. În urma scrutinului pentru alegerea autorităţilor publice locale din data de 5 iunie 2016, Mihaela Andreianu a fost aleasă consilier judeţean pe lista Partidului Naţional Liberal, mandatul său fiind validat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 2 din 1 iulie 2016. Prin cererea înregistrată la Consiliul Judeţean sub nr. 18740 din 4 decembrie 2019, Mihaela Andreianu a solicitat să se ia act de demisia sa din funcţia de consilier judeţean întrucât a fost numită șefa Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse, funcție incompatibilă cu cea ales local.

 

  • În urma unui control, al Curții de Conturi la Primăria comunei Voicești, s-a descoperit că entitatea nu constituit în anul 2017 fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Local în cotă de până la 5% din totalul cheltuielilor. Primăria nu a înregistrat active corporale în valoare totală de 3 miliarde de lei vechi, din care: 50 milioane de lei vechi reprezentând generator curent achiziționat, și 2,87 miliarde de lei vechi reprezentând lucrări de modernizare efectuate la Școala Gimnazială Ioan Didicescu Voicești. Nu în toate cazurile au fost luate măsuri de urmărire şi executare silită pentru debitele neachitate la termen de persoanele fizice și persoanele juridice care înregistrează restanțe la plata impozitelor și taxelor către bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe