|marți, august 9, 2022
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 05.12.2019 

soparla-cu-volanas
  • Ediția din acest an a Galei Sportului Vâlcean este în aer!!! În fiecare an, în luna decembrie, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea organiza evenimentul respectiv și la care se premiau cei mai buni sportivi din județ, dar acum vom avea parte de o „surpriză”. Se pare că la mijloc este vorba despre un „conflict mocnit” între eternul director Bogdan Marinescu și primarul Mircia Gutău, pe tema refuzului angajaților DJST Vâlcea de a se muta din Sala Sporturilor în altă clădire. În condițiile în care peste 90% din fondurile necesare desfășurării Galei Sportului și premierii sportivilor proveneau de la bugetul Primăriei Râmnicului, Consiliul Local nu a mai aprobat până acum nici un leu pentru acest eveniment. Totuși, îi propunem directorului Marinescu să organizeze Gala Sportului, dar cu bani EXCLUSIV din sponsorizări sau de la bugetul de stat și să nu mai stea cu mână întinsă la Primăria Râmnicului.

 

  • La domeniul schiabil de la Voineasa s-a reușit „performanța” să se împingă deschiderea sezonului de schi abia prin ianuarie 2020, adică după Sărbătorile de Iarnă. „La fel s-a întâmplat şi în urmă cu doi ani şi abia s-a deschis pe 25 ianuarie domeniul schiabil. Aceasta nu este o atmosferă normală, de 7 ani acelaşi lucru. Dacă nu se vor schimba lucrurile, să dea o certitudine investitorilor că funcţionează în următorii 10 ani non-stop, nu vor face nimic. Oamenii nu mai vor să lucreze acolo. Îmi va mai lua trei ani de zile să ies din mizerie 10 ani din viaţă după ce am făcut nişte lucruri ultraperformante”, a spus unui ziar național reprezentantul Acomin Deva, firma care a construit pârtia de schi.

 

  • La un chestionar inițiat de Ministerul Justiției, procurorii de la Parchetul Tribunalului Vâlcea au votat în unanimitate pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor Speciale din Justiție. Ministrul Cătălin Predoiu a transmis magistraților din România o scrisoare în care i-a invitat să-și exprime punctele de vedere asupra a patru chestiuni. Săptămâna trecută, au avut loc adunări generale în peste 50 de instanțe și parchete din țară, iar până acum toate s-au exprimat, în unanimitate sau în majoritate, pentru desființarea Secției de anchetare a magistraților.

 

  • Pe surse am aflat ca presedintele Consiliul Judetean Valcea, Constantin Radulescu, a dispus de urgenta constituirea unei comisii de cercetare a achizitiilor la RAJDP, institutie aflata in subordinea CJ. Ii solicitam presedintelui CJ ca aceste concluzii ale verificărilor sa fie facute publice.

 

Leave a Response