SEAT și Redexis își unesc forțele pentru promovarea mobilității cu gaz natural

marți, 10 decembrie 2019

 

SEAT și Redexis vor colabora pentru a stimula mobilitatea durabilă promovând gazul natural comprimat (CNG). Președintele SEAT, Luca de Meo și președintele Redexis, Fernando Bergasa, au semnat un acord prin care ambele companii vor dezvolta crearea de instalații de alimentare cu gaz natural și vor promova mobilitatea durabilă cu acest combustibil alternativ.

Prin acest acord, SEAT va împărtăși informații cu privire la cererea pentru acest tip de vehicule, pentru a stimula instalarea punctelor de realimentare care sunt accesibile publicului în zonele considerate de importanță majoră. Mai mult, Redexis se așteaptă să aibă peste 100 de stații de alimentare cu gaz natural la nivel național în următorii doi ani.

Președintele SEAT, Luca de Meo, a subliniat că „Vânzările de vehicule SEAT cu gaz natural s-au triplat în Spania în ultimii trei ani, ceea ce demonstrează potențialul acestei tehnologii. În acest moment, promovarea creării infrastructurii de alimentare cu combustibil rămâne o provocare în țara noastră și acest tip de acord este calea pe care trebuie să o urmărim pentru a democratiza utilizarea gazului natural pentru mobilitate.”

Președintele Redexis, Fernando Bergasa, a subliniat că „Redexis, ca o companie care depune un efort investițional enorm în infrastructura energetică, este ferm angajată în mobilitatea bazată pe gaze naturale, iar acest acord adaugă angajamentul SEAT de a produce vehicule alimentate cu gaz natural. Scopul nostru este să continuăm să construim și să dezvoltăm infrastructura necesară în țară pentru a promova combustibili alternativi, care să fie mai sustenabili, accesibili și mai ecologici.”

SEAT și Redexis își propun să reproducă și să crească modelul de dezvoltare al mobilității bazate pe gaz natural, care a avut loc la Madrid, Barcelona și în restul Spaniei, oferind rețeaua necesară, astfel încât orice utilizator să poată călători în toată țara folosind gaz natural, un combustibil ieftin și ecologic.

Sursa: https://www.gnvmagazine.com/en/seat-and-redexis-join-forces-to-promote-mobility-with-natural-gas/

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe