|sâmbătă, august 20, 2022
  • Follow Us!

Nevasta patronului de la firma Prelchim, cea mai bogată bugetară din județul Vâlcea. Are in conturi peste 2 milioane de euro! 

avere

 

Din declarația de avere a consilierei juridice de la Prefectura Vâlcea, Mironela Tudora, afli că nevasta patronului de la Prelchim este cea mai bogată bugetară din județul Vâlcea. Spre exemplu, Mironela Tudora deține 876 de acțiuni la Raiffeisen Bank în valoare de circa 1 MILION DE EURO, plus un cont curent la aceeași bancă de 1 miliard de lei vechi. Însă, „grosul” banilor au fost câștigați de soțul susnumitei, Sorinel Tudora, care, anul trecut a ridicat dividende și salarii de… peste 4 miliarde de lei vechi de la firmele SC Prelchim SRL și SC Elcoprest Motors SRL, în timp ce soția a încasat în 2018 suma de 435 milioane de lei vechi din poziția de consilier juridic la Instituția Prefectului. Averea familiei Tudora mai cuprinde patru terenuri (două în Băile Govora și două în Budești), plus o vilă de lux în suprafață de 451 mp în Băile Govora.

Patronul firmei Prelchim, sotul bugetarei de la Prefectura, s-a evidentiat de-a lungul timpului prin legaturile de afaceri destul de dubioase cu Hidroelectrica, unde este bine insurubat de mai multi ani. Daniel Chitoiu, liderul de la ALDE, si actualul director de la Hidroelectrica, Bogdan Badea, au pus si ei umarul la prosperitatea familiei Tudora!

Făcând o comparație, mai spunem că în 2017, Sorinel Tudora a încasat, sub formă de dividende și salarii suma enormă de peste 200.000 de euro (17.000 euro lunar) de la trei firme: SC Promat Com SRL, SC Prelchim SRL și SC Elcoprest Motors SRL, iar soția s-a „mulțumit” cu suma de 370 milioane de lei vechi tot de la Prefectura Vâlcea. Familia Tudora a mai deschis în anul 2009 un cont curent la Raiffeisen Bank în sumă de 724.000 de dolari americani, în timp ce în data de 15 iulie 2016 a vândut un teren către societatea SC Xavitel SRL, tranzacție realizată la valoarea de… 16 miliarde de lei vechi. Mai trebuie mentionat ca SC Xavitel SRL ii apartine sotului unei colege de la Prefectura a Mironelei Tudora – Narcis Luta, fiica fostului primar al orasului Bals, anchetat si retinut de DNA pentru fapte de coruptie!

Nicu Trandafir

One Response to Nevasta patronului de la firma Prelchim, cea mai bogată bugetară din județul Vâlcea. Are in conturi peste 2 milioane de euro!

  1. vasile

    si tot intre 4 scanduri se va duce la 2 m la subsol sa vedem pana unde merg afacerile

     

Leave a Response