In ce situatii am nevoie de un HDD extern

miercuri, 11 decembrie 2019

 

Un Hard Disk extern este un dispozitiv de stocare suplimentar ce poate fi atasat la un computer, in eventualitatea in care nu ai suficient spatiu pe memoria acestuia pentru a salva tot ce ai nevoie.

Pentru a-ti da seama daca si tu ar trebui sa-ti achizitionezi un astfel de device, iti vom spune cand poate fi el foarte util:

  1. Daca esti fotograf

Meseria pe care o practici este aceea de fotograf? Atunci cu siguranta stii cat de important este ca pozele pe care le faci sa poata fi descarcate in computerul tau si mai mult decat atat sa ai o copie de rezerva a acestora. Nici un specialist nu isi va lasa clientul “cu ochii in soare” dupa un eveniment important, spunand ca a pierdut pozele. Da, pot fi si exceptii in care s-a intamplat un accident cu camera de fotografiat si pozele nu mai pot fi recuperate, insa, ele sunt foarte rare.

Ia-ti toate masurile de precautie si asigura-te de faptul ca ai stocate materialele realizate pe mai multe device-uri.

2. Daca iti place foarte mult sa te uiti la filme/seriale

In cazul in care esti pasionat/a de filme si seriale, vei dori probabil sa-ti faci o baza cu fisiere pe care sa le poti urmari oricand, de la orice computer, dar si de pe TV sau alte device-uri. Pentru asta, un HDD extern poate fi de mare ajutor. Poti salva pe el o multime de filme, in functie de capacitatea pe care o are modelul achizitionat de tine.

3. Daca doresti sa ai o copie a datelor importante din PC-ul tau

Indiferent de domeniul de activitate in care lucram, cu totii avem in computere informatii foarte importante care nu vrem sa se piarda. La urma urmei, nici nu trebuie sa folosim device-ul pentru lucru, ca tot vor fi date care pentru noi conteaza - poze, proiecte, muzica si asa mai departe.

Daca nu te incanta deloc ideea de a le pierde si vrei sa le pastrezi intr-un loc sigur si simplu de intrebuintat, atunci ia in calcul achizitia unui HDD extern. Il vei putea conecta de fiecare data cand e nevoie si datele tale vor fi in siguranta.

 4. Daca vrei sa poti accesa datele care te intereseaza si de pe alte computere

O alta parte placuta la aceste dispozitive de stocare consta in faptul ca ele pot fi conectate la o multime de alte device-uri, atata timp cat interfata e una compatibila. Nu trebuie sa il folosesti doar cu computerul tau, ci poti face asta de pe orice gadget pe care il ai la indemana.

Astfel, daca pleci in concediu te poti uita la filme de pe televizorul din hotel, daca mergi in vacanta la parinti poti conecta HDD-ul la laptopul/PC-ul lor pentru a vedea poze pe care le pastrezi de multi ani si asa mai departe.

Oricine poate avea nevoie de un astfel de dispozitiv, motiv pentru care, articolul de aici te va ajuta sa alegi cel mai bun HDD extern. Vei gasi acolo informatii esentiale cu privire la criteriile de selectie, dar si o lista cu cele mai populare HDD-uri externe ce pot fi cumparate din magazinele online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe