Elevii seminariști au colindat la secțiile de pediatrie și oncologie ale Spitalului Județean de Urgență Vâlcea și ale Spitalului Obstetrică-Ginecologie, Maternitatea Râmnicu-Vâlcea

vineri, 13 decembrie 2019

Corul Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea, dirijat de pr. Siluan-Dumitru Scurtu, a colindat joi, 12 decembrie, la secțiile de pediatrie și oncologie ale Spitalului Județean de Urgență Vâlcea și ale Spitalului Obstetrică-Ginecologie, Maternitatea Râmnicu-Vâlcea.

În apropierea sărbătorilor Nașterii Domnului, tinerii seminariști, coordonați de dirijat de pr. Siluan-Dumitru Scurtu, au continuat seria recitalurilor de colinde la persoanele internate în centre sociale, spitale și alte spații publice. Astfel, joi, 12 decembrie, seminariștii au oferit daruri muzicale copiilor și mamelor, internate la secțiile de pediatrie ale Spitalului Județean de Urgență Vâlcea și Spitalului Obstetrică-Ginecologie, Maternitatea Râmnicu-Vâlcea. La ultima unitate medicală amintită, au fost colindate și persoanele internate la secția Oncologie. Cu acest prilej, au fost colindat și personalul medical, în semn de recunoștință pentru lucrarea jertfelnică pe care o dedică semenilor.

„În perioada 9-15 decembrie, din binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Corul Seminarului Teologic Sfântul Nicolae colindă în cămine de bătrâni, centre sociale, spitale și alte centre publice. Astfel, activitatea social-filantropică a Corului Seminarului Teologic Sfântul Nicolae de la aceste două spitale s-a fost desfășurat din dorința de a răspândi cât mai mult bucuria Nașterii Domnului, precum și de a le oferi oamenilor un mic dar muzical, pentru a slăvi Înomenirea Fiului lui Dumnezeu, Cel în Treime lăudat. Noi le dăruim puțin, însă primim mai mult, adică bucuria lor neprețuită, mai ales că în aceste spitale sunt internate persoane care nu vor ajunge acasă de praznicul Nașterii Domnului”, a precizat pr. dr. Siluan-Dumitru Scurtu.

Au fost prezenți, alături de tinerii seminariști, preoții de caritate Emanoil Popescu, de la Parohia Sfânta Filofteia, din incinta Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, și Dan Cârstea, de la Spitalul Obstetrică-Ginecologie, Maternitatea Râmnicu-Vâlcea.

img_20191212_133127

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe