Deputatul PSD Vasile Cocoș: Guvernul Orban nu are specialiști în economie

luni, 9 decembrie 2019

Deputatul vâlcean Vasile Cocos considera că Guvernul Dăncilă a reușit să păstreze un deficit sub 3 %, iar actualul Guvern l-a dus la 4% prin măsuri aberante și nenecesare cum ar fi plata în avans a unor sisteme militare. În același timp declarațiile alarmiste și nefondate ale ministrului finanțelor au determinat o modificare rapidă a cursului leu/euro și o creștere a dobânzilor la care trebuie să se împrumute statul. Vasile Cocoș crede că PSD este obligat în aceste condiții să introducă o moțiune de cenzură la începutul anului viitor și să stopeze acest stil haotic și iresponsabil de guvernare al premierului Ludovic Orban și a miniștrilor actuali.

Pe mde alta parte. potrivit parlamentarului valcean, PSD face apel la solidarizarea organizațiilor sindicale din România pentru a apăra drepturile salariaților câștigate în guvernarea social-democrată și pentru a determina Guvernul Orban să adopte soluții echitabile și europene în ceea ce privește stabilirea salariului minim.

Modalitatea corectă, care e agreată la nivelul Uniunii Europene și care oferă predictibilitate mediului de afaceri, este ca salariul minim să se raporteze la creșterea salariului mediu pe economie, astfel încât să se evite adâncirea decalajelor sociale dintre cei cu venituri mari și cei cu venituri mici. O astfel de abordare vine în întâmpinarea propunerilor pentru stabilirea unui salariu minim european, care să reprezinte un procent unic din salariul mediu înregistrat în fiecare stat membru - mentioneaza Vasile Cocos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe