Bogdan Matei, senator de Valcea: “Guvernul meu” atac la democrație!

miercuri, 25 decembrie 2019
“Guvernul meu” atac la democrație!
Pe principiul ne asumăm să alocăm mai puțini bani la sănătate, la educație, nu se vor mai acorda sporuri pentru bugetari, nu programe guvernamentale pentru dezvoltarea României...
Pe principiul: “Sică Mandolină și partitura lui Iohannis....”
Secretarul ședinței, nimeni altul decât “inegalabilul autor de manuale în ale matematicii”, “bestseller-urile în materie”,  “istericul” Cristian Buican.
Cum ne așteptam tăcere de la tribună, nu a susținut nimic pentru dezvoltarea urbei care l-a trimis în Parlament, ci doar atent la “partitură”, nu că ar înțelege ceva, doar și-a pus ochelarii să îl vadă lumea preocupat și tare priceput în “partituri”!
Știam atunci când “guvernul meu” a ajuns la Palatul Victoriei că va avea o guvernare foarte slabă, dar realitatea a întrecut orice îmi imaginam!
Astăzi pe lângă haosul, confuzia și slaba pregătire, Guvernul PNL încalcă și constituția!
 PSD încercă să lupte contra acestui guvern neconstituțional și:
1. Am depus 35 de amendamente de fond pe proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2020 și 6 amendamente pe proiectul de modificare a OUG 114; la acestea se mai adaugă încă aproximativ 200 de amendamente individuale din partea parlamentarilor PSD. Acestea vizează creșterea alocării pentru spitale, creșterea pensiei minime, a alocațiilor pentru copii și a burselor pentru elevi și studenți, precum și a salariilor profesorilor și a investițiilor în Sănătate și Educație, domenii cel mai crunt lovite de Guvernul Orban.
2. Vom depune contestație la CCR pe proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2020, sesizând conflictul juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, astfel încât Ludovic Orban să fie primul și ultimul premier din istoria României care și-a permis să treacă un buget fără dezbatere parlamentară.
3. Vom depune sesizare la CCR pe proiectul de modificare a OUG 114 în care vom reclama neconstituționalitatea acestei legi propuse de PNL, blocând astfel intrarea ei în vigoare;
PNL ocoleşte şi de data aceasta instituţia cea mai reprezentativă din perspectivă democratică-Parlamentul României. Având o majoritate instabilă, liberalii nu doresc să aducă în faţa parlamentarilor proiectul pentru Legea Bugetului, aspect îngrijorător, o premieră constituţională discutabilă şi controversată.
Bogdan Matei, senator PSD de Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe