ASUMAREA BUGETULUI DE CĂTRE PNL, ÎNTRE LAȘITATE ȘI MINCIUNĂ

vineri, 20 decembrie 2019

 

PNL, prin reprezentanții săi, adevărați „avocați ai răului” pe care l-au adus în țară, încearcă să ne convingă că asumarea răspunderii pe legea bugetului este un demers corect și pentru binele oamenilor. Lipsa dezbaterii bugetului și angajarea răspunderii pot avea drept scop ascunderea unor informații referitoare la modul în care se vor face investiții în țară, la bugetele pe care le vor primi în realitate spitalele sau dacă se vor aloca fonduri pentru autostrăzi ori alte domenii de activitate.

De fapt, liberalii ascund toate datele bugetului pentru ca presa sau Parlamentul să nu poată iniția dezbateri și nici să facă observații. Ei au construit un buget fără a avea un plan de reorganizare a ministerelor, practic un buget realizat fără structură de personal în ministere, ceea ce este unicat în istoria României.

Mai mult, acești „avocați ai răului” de la PNL scapă ”prumbelul” și vorbesc public despre faptul că vor fi, din nou, tăiate salarii, oameni dați afară și reduse investițiile, în domenii precum educația, infrastructura și sănătatea.

Bugetul Ministerului Sănătății se reduce cu 22%, iar cea mai mare parte a reducerii are loc la nivelul sumelor transferate de la minister către spitale, unde reducerea este de 38,9%.

Așa viziune, așa Guvern. Un Guvern al austerității, un guvern care va aduce până la urmă, din păcate, culoarea galbenă în obrajii românilor.

Lovitură grea primesc și primăriile, primarii, până la urmă românii, lovitură data prin PNDL, programul prin care România se modernizează și care va avea un buget mai mic cu 40%. Alocarea bugetară pentru PNDL este de 2,5 miliarde lei, deși necesarul de finanțare este de 8 miliarde lei.

Acest program, lansat de PSD, trebuia lovit, se pare, doar pentru că era gândit de PSD și pentru simplul fapt că PNL acționează cu ură și înverșunare împotriva programelor promovate de PSD.

Din păcate, prin măsurile pe care le ia, PNL nu lovește în PSD, ci în români, adică în oamenii cărora le spun zi de zi că le vor aduce bunăstarea, prin tăieri de salarii, înghețări de venituri și scutiri de taxe pentru anumite categorii.

Pentru a evita dezastrul care se prefigurează, acest guvern trebuie oprit!

Biroul de presă al PSD Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe